Nieuws

Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) voor online proctoring software beschikbaar

Samen met experts van instellingen hebben wij een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) voor online-proctoringsoftware samengesteld. De eerste 4 leveranciers zijn toegelaten tot deze marktplaats en dus kan jouw instelling nu eenvoudig proctoring software afnemen door een offerte-uitvraag te doen.
Vrouw achter laptop

Wat is online proctoring?

Online proctoring houdt in dat er bij een examen of toets die op afstand wordt afgenomen via de computer, tablet en/of smartphone controle plaatsvindt om te verifiëren of de geëxamineerde zich houdt aan de regels, eisen of voorwaarden die aan het examen of de toets zijn verbonden.

Wat is een DAS?

Een DAS is een marktplaats waarin leveranciers die aan vastgestelde criteria voldoen standaardproducten en -diensten binnen een productcategorie kunnen aanbieden. SURF zet voor de productcategorie van het DAS een aanbesteding in de markt en beoordeelt of de leveranciers worden toegelaten.

Instellingen plaatsen zelf een functionele uitvraag in het DAS en ontvangen offertes van de leveranciers binnen de productcategorie. Bij deze uitvraag kun je gebruik maken van de set met eisen/wensen (building blocks) die de werkgroep heeft samengesteld. Desgewenst kun je ook functionaliteiten toevoegen en/of verwijderen. Vervolgens beoordeel je de offertes en bepaal je zelf met welke leverancier je een overeenkomst sluit. Meer informatie over het DAS vind je op deze pagina.

Toegelaten leveranciers

Op dit moment zijn er 4 leveranciers toegelaten tot de marktplaats voor online proctoring.

Aanbieder

Dienst

Proctorio GmbH

Proctorio

Proctor Exam

Proctor Exam

PSI Services Ltd

RPNow

D2L Corporation

Integrity Advocate

 

Het aantal leveranciers voor het DAS is niet beperkt. Andere leveranciers kunnen op een later moment worden toegelaten als zij voldoen aan de voorwaarden van toelating.

Wil jouw instelling ook gebruik maken van het DAS voor online proctoring? Meld je dan aan via inkoop@surf.nl.