Nieuws

Ga mee op studiereis voor meer impact op je onderwijs

Wil je impact maken op onderwijsinnovatie binnen jouw instelling? Ga mee op studiereis naar de ELI 2020 van het EDUCAUSE Learning Initiative om de mogelijkheden te ontdekken van nieuwe technologieën in het onderwijs. Deze reizen hebben meerwaarde op de ontwikkeling van onderwijsinnovatie in Nederland.
ELI 2019

Concrete resultaten om mee aan de slag te gaan

Elk jaar bezoeken we naast de ELI Annual Meeting interessante instellingen rondom een actueel thema, met een groep van circa 16 bestuurders, adviseurs en experts. Het thema learning spaces heeft tijdens de studiereis ELI 2019 veel aandacht gekregen en heeft geresulteerd in de uitgave Active learning spaces: lessons learned in de VS. Ook is naar aanleiding van deze studiereis de special interest group Learning spaces opgericht.

Wat ik heb meegenomen van de studiereis ELI 2019 is dat we de didactiek op de eerste plaats moeten zetten en techniek op de tweede plek’ Barend Last, Universiteit Maastricht.

‘Na de studiereis ELI 2019 kunnen we de conclusie trekken dat Amerika voorloopt op Nederland als het gaat om Learning Spaces. We kunnen nog een aantal flinke stappen zetten’,  Michel Jansen van SURF.

ELI Annual Meeting: kleinschalige conferentie over ICT-innovatie in het onderwijs

ELI is een internationale community die zich inzet voor het bevorderen van leren door ICT-innovatie. De ELI Annual Meeting is kleinschalig, en daardoor heel geschikt is om je netwerk uit te breiden en persoonlijk met experts in gesprek te gaan. Voor 2020 zijn centrale 11 thema’s geformuleerd. Deze thema’s overlappen met de zones van het Versnellingsplan en de onderwijsthema’s waarop wij actief zijn.

Programma studiereis ELI 2020

Voor maart 2020 hebben we weer een studiereis samengesteld naar de ELI Annual Meeting 2020, van het EDUCAUSE Learning Initiative. We gaan natuurlijk naar de conferentie zelf, maar er staan ook bezoeken op het programma aan de Microsoft-campus, Evergreen State College, OPEN Washington en de Oregon State University. Je kunt tijdens deze studiereis nieuwe technologieën ontdekken in het onderwijs samen met de internationale community die zich inzet voor het bevorderen van leren met ICT-innovatie.

Ga ook mee naar de ELI Annual Meeting 2020

Wil jij ook impact maken op onderwijsinnovatie binnen jouw instelling of wil je inspiratie opdoen om jouw onderwijs te verrijken?  Er zijn nog plekken vrij voor de studiereis in maart 2020. Lees meer over de studiereis ELI 2020 in Bellevue (VS).