News

Groene Peper 2022: call for proposals

Groene Peper, het grootste evenement over duurzaamheid voor het onderwijs van de toekomst, vindt plaats van 17-20 mei 2022. Deze editie staat in het teken van duurzame steden en gemeenschappen. Heb jij een project, onderzoek of initiatief dat hierbij aansluit? Deel dan jouw kennis of ervaring tijdens Groene Peper!
Groene Peper logo

Draag bij aan het programma van Groene Peper 2022

We horen regelmatig dat mensen niet weten wat er gebeurt binnen andere onderwijsinstellingen op het gebied van duurzaamheid. Terwijl kennisdeling en samenwerken juist zo belangrijk is om verder te komen! Tijdens Groene Peper 2022 zijn er daarom verschillende mogelijkheden om jouw duurzame project, rapport of andere initiatieven gerelateerd aan het onderwijs te delen met anderen.

Groene Peper 2022 staat in het teken van Sustainable Development Goal 11: duurzame steden en gemeenschappen. Heb jij kennis of een project, onderzoek of initiatief dat hieraan bijdraagt, dan verwelkomen we je graag om je kennis of ervaring te delen tijdens Groene Peper! 

Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar denk bijvoorbeeld aan een online workshop, seminar, podcast, video, presentatie, of wellicht een andere interactieve manier. We staan open voor jouw ideeën. Doe dus vooral een voorstel dat past bij wat jij wilt vertellen. 

Hoe kun je meedoen?

Stuur jouw voorstel met daarin wat je van plan bent te doen, de titel, korte omschrijving, de namen van de (beoogde) sprekers, de presentatievorm (workshop, podcast, video etc.) en je voorkeursdata
vóór 6 november naar groenepeper@surf.nl.

De programmacommissie zal uit alle inzendingen een selectie maken die het beste aansluit bij het beoogde programma. Uiterlijk begin december hoor je of je geselecteerd bent. Indien je wordt geselecteerd zal de eventmanager contact met je opnemen.

Handig om te weten:

  • Richtlijn voor online sessies: 1 uur
  • We werken online in Webex (ander platform is bespreekbaar)
  • Verwijs naar een van de thema's binnen SDG 11

Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan een mail naar groenepeper@surf.nl

Te gast bij Hogeschool van Amsterdam

Op dinsdag 17 t/m donderdag 19 mei 2021 zijn er online sessies en op vrijdag 20 mei worden er weer verschillende awards uitgereikt op locatie. Zoals de SustainaBul, de jaarlijkse duurzaamheidsranglijst voor hoger onderwijs, die sinds 2012 door Studenten voor Morgen wordt georganiseerd. De locatie van 2022 is de Hogeschool van Amsterdam. 

“Bij de Hogeschool van Amsterdam helpen we graag om de wereld duurzamer te maken. Duurzaamheid staat dan ook nadrukkelijk centraal bij alles wat we doen. De regio Amsterdam is ons laboratorium waarin we kennis opdoen die in iedere grootstedelijke context bruikbaar is. Geweldig daarom dat we in 2022 Groene Peper, het duurzaamheidsevenement voor het mbo, hbo en wo mogen ontvangen in onze duurzame panden en kennis en ervaring over duurzame steden kunnen uitwisselen met alle andere deelnemers.”  Pavel van Deutekom, Green Office HvA

Meer informatie over Groene Peper: www.groenepeper.com