Nieuws

Hanzehogeschool gaat volledig over op SURFwireless

Een snel wifi-netwerk dat altijd en overal beschikbaar is, dat is SURFwireless in het kort. SURF sloot onlangs met Hanzehogeschool een nieuwe 5-jarige overeenkomst af voor SURFwireless. De Hanzehogeschool krijgt bijna 1500 wifi6 access points en SURFwireless verzorgt het beheer en onderhoud van het wifi-netwerk.
Werkende studenten bovenaanzicht

Geen zorgen over wifi

Studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers verwachten een wifi-netwerk dat altijd werkt, binnen alle onderwijs- en onderzoekslocaties beschikbaar is en een hoge snelheid biedt. Het inkopen, inmeten, installeren, monitoren, beheren en optimaliseren van zo’n netwerk is complex en wordt steeds specialistischer.  Met SURFwireless beschikt de Hanzehogeschool over Wifi as a Service en neemt SURF al deze zorgen uit handen.

Krachten bundelen

SURF biedt SURFwireless momenteel aan op 9 instellingen en 37 locaties. Belangrijk daarbij is de coöperatieve gedachte: samen met SURF bundelen onderwijs- en onderzoeksinstellingen hun behoeftes en krachten. Dankzij deze samenwerking beschikt SURF onder gunstige voorwaarden over de best mogelijke ICT-voorzieningen. Dat geldt ook voor SURFwireless. Hoe meer instellingen deze dienst afnemen, hoe voordeliger het wordt. Carine Joosse, CIO/directeur Informatisering Hanzehogeschool: "We wegen steeds af of we willen uitbesteden of niet. In geval van wifi wel. We vinden het belangrijk om met SURF te werken en bij SURF dienstverlening af te nemen of samen te ontwikkelen. Wij zijn SURF." De deelname van de Hanzehogeschool is ontzettend waardevol voor de doelgroep. De hogeschool in Groningen is een van de grootste afnemers van SURFwireless.

"We wegen steeds af of we willen uitbesteden of niet. In geval van wifi wel. We vinden het belangrijk om met SURF te werken en bij SURF dienstverlening af te nemen of samen te ontwikkelen. Wij zijn SURF."
Carine Joosse, CIO/directeur Informatisering Hanzehogeschool

Installatie van 1500 access points

Hanzehogeschool neemt voor al haar gebouwen op de Zernike Campus Groningen ongeveer 1500 wifi6 access points af, in de komende 2 jaar. De eerste locaties maken inmiddels gebruik van de dienst. “We hebben in het voortraject heel zorgvuldig met Hanzehogeschool samengewerkt aan de juiste afspraken”, zegt Ruben van den Brink, afdelingsmanager Netwerk van SURF. “Om nu te zien dat de installaties in volle gang zijn en dat de gebruikers echt de verbeteringen ervaren van het nieuwe wifi-netwerk, is natuurlijk fantastisch.”

"We hebben in het voortraject zorgvuldig samengewerkt aan de juiste afspraken. De installaties zijn in volle gang en de gebruikers ervaren écht de verbeteringen van het nieuwe wifi-netwerk. Dat is natuurlijk fantastisch!”
Ruben van den Brink, afdelingsmanager Netwerk

Blijf op de hoogte

We werken continu aan de (door)ontwikkeling van SURFwireless. Zo onderzoeken we mogelijke uitbreidingen van de dienst zoals location-based services en private pre-shared key. We volgen ook de ontwikkelingen van internet of things (IoT) en 5G op de voet. Blijf op de hoogte en meld je aan voor SURF Nieuws.