Nieuws

Klaas Wierenga opgenomen in de Internet Hall of Fame, voor zijn werk met eduroam

Wat zijn we trots! Onze oud collega Klaas Wierenga is vandaag opgenomen in de prestigieuze Internet Hall of Fame voor het bedenken en ontwikkelen van eduroam. Hij deed dit samen met Paul Dekkers, toen hij bij SURFnet werkte. Klaas werk inmiddels bij GÉANT.

Internet Hall of Fame

De Internet Hall of Fame-award eert publiekelijk visionairs en leiders die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de ontwikkeling en verbetering van het wereldwijde internet. Klaas Wierenga komt hiermee in het gezelschap van internetgrootheden als Vint Cerf en Jon Postel (grondleggers van het moderne internet), Linus Torvalds (de uitvinder van Linux) en Tim Berners-Lee (uitvinder van het WWW) en natuurlijk zijn ‘Internet Hall of Fame-voorgangers’ bij SURFnet Kees Neggers en Erik Huizer.

eduroam

Binnen onderzoek en onderwijs kent iedereen eduroam. Op meer dan 30.000 locaties in meer dan 100 landen kun je er mee terecht. Per jaar wordt via eduroam 4,3 miljard keer ingelogd op een wifi-netwerk. Onze kennis en kunde hebben we enkele jaren geleden ook gebruikt om govroam op te richten, het ‘overheids-zusje’ van eduroam.