Nieuws

'Learn to love your data' met vernieuwde cursus Essentials 4 Data Support

Wil je professionaliseren op het gebied van datasupport? Volg de vernieuwde cursus 'Essentials 4 Data Support' en leer de kunst van goed datamanagement en databeheer. Deze cursus draagt al jaren bij aan de professionalisering van data-supporters in Nederland en de rest van de wereld. Schrijf je nu in voor de cursusrondes in 2020.

Aan de slag met data support

Essentials 4 Data Support is een inleidende cursus voor degenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksgegevens. De cursus is onlangs uitgebreid met, onder andere, informatie over de nieuwste technische data-ontwikkelingen, juridische kwesties (AVG) en overkoepelende thema’s zoals FAIR en Open data en de European Open Science Cloud (EOSC).

Succesformule

De succesformule van de uitgebreide cursus is de combinatie van online zelfstudie met dagen waarbij de cursisten informatie krijgen van gastsprekers en het zelf maken van verschillende opdrachten. Twee coaches begeleiden de cursisten continu en geven voortdurend feedback op vragen en de gemaakte opdrachten.

Voor wie?

De cursus is interessant voor medewerkers van bibliotheken of de data-supportafdelingen van onderzoek- en onderwijsinstellingen, maar ook voor beleidsadviseurs en ICT-specialisten. De cursus is in het Nederlands en Engels beschikbaar, als eenvoudige online module of als uitgebreide cursus met begeleiding.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor een van de cursusrondes in 2020, ga aan de slag met datasupport én doe nieuwe interessante contacten op. De cursusrondes voor 2020 zijn gepland in de maanden mei – juni (bijna vol) en november – december. Op afspraak worden ook incompany versies verzorgd.  Aanmelden is mogelijk via de RDNL-website. Voor meer informatie mail: info@researchdata.nl

RDNL

De cursus is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een samenwerkingsverband van DANS, SURF en 4TU.Centre for Research Data.