Nieuws

Niels van Dijk wint GÉANT Community Award 2020

Niels van Dijk, technisch productmanager bij SURF, ontving vandaag tijdens een online ceremonie de GÉANT Community Award 2020. GÉANT, het Europese onderwijs- en onderzoeksnetwerk, kende Van Dijk de prijs toe voor zijn vele innovatieve ideeën die hebben geleid tot verbeterde of nieuwe diensten voor de GÉANT-community.
Niels van Dijk als presentator

Aanjager van innovatie

Van Dijk is betrokken bij vele projecten voor de GÉANT-community en stond aan de wieg van diensten als eduTEAMS en InAcademia (de laatste in samenwerking met Leif Johansson van SUNET). Volgens de jury speelt Van Dijks creativiteit een doorslaggevende rol bij het initiëren van nieuwe activiteiten in groepen als REFEDS (Research and Education FEDerations group), het GÉANT-project en SURF. Zijn passie en kennis zijn een grote aanwinst voor de GÉANT-gemeenschap.

Samenwerken met mondiale mentaliteit

Van Dijk: "Het was de afgelopen jaren een groot genoegen om met alle mensen in de GÉANT-community samen te werken. GÉANT brengt vindingrijke geesten en technisch vaardige mensen samen en biedt de mogelijkheid om ideeën daadwerkelijk te realiseren. Allemaal in een open gemeenschap. Dit is een unieke en prachtige eigenschap die we moeten koesteren en ondersteunen. Door op lokaal niveau met een mondiale mind-set te handelen, heeft NREN samenwerking impact ver over onze nationale grenzen".

Jet de Ranitz, voorzitter raad van bestuur van SURF: “Niels wint de GÉANT Award voor zijn innovatieve ideeën en bijdrage aan de uitvoering daarvan in internationaal verband. Hij dient daarmee onderwijs en onderzoek in Nederland. Het spreekt voor zich dat wij hier heel trots op zijn. We vinden het geweldig dat hij en het internationale werk, waar meer mensen in SURF aan bijdragen, hiermee zo in het zonnetje worden gezet.”

Meer informatie