Nieuws

Nieuwe call Innovative eScience Technologies for ‘Big Science’ (eTEC-BIG)

De nieuwe call for proposals ‘Innovative eScience Technologies for Big Science (eTEC-BIG)’ is open. Met deze financieringsronde willen we ontwikkeling stimuleren van innovatieve eScience-technologieën en -software voor analyse van big data in de zogenaamde ‘Big Science’-onderzoeksgebieden.
Illustratie van big data

Voor wie?

Deze call for proposals is gericht aan onderzoekers aan een Nederlandse onderzoeksinstelling met expertise of samenwerkingen op het gebied van ‘Big Science’, zoals astrofysica, scheikunde, klimaatonderzoek, computationele wetenschappen, hoge-energiefysica, radioastronomie, materiaalkunde of levenswetenschappen. Dit kunnen technologie-georiënteerde onderzoekers zijn in deze onderzoeksgebieden of domein-georiënteerde onderzoekers vanuit de ICT-wetenschappen, zoals data- of computerwetenschappen.

Door wie?

De eTEC-BIG 2019 ronde wordt gefinancierd door het Netherlands eScience Center en SURFsara. NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen zal de ronde uitvoeren.

Hoe ziet het tijdspad eruit?

De eTEC-BIG 2019-ronde bestaat uit twee delen.

  • De deadline voor indiening van een verkort voorstel (pre-proposal) is op 9 mei 2019.
  • In juli 2019 krijgen aanvragers een positief of negatief advies betreffende verdere uitwerking van hun voorstel.
  • De deadline voor indiening van een uitgewerkt voorstel (full proposal) is op 29 augustus 2019. Een uitgewerkt voorstel kan alleen worden ingediend als eerst een verkort voorstel is ingediend.
  • In december 2019 worden aanvragers bericht over toekenning of afwijzing van hun voorstel.

Bekijk de call op de website van het Netherlands eScience Center

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 9 april 2019 vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde onderzoekers. Hier wordt meer informatie gegeven over deze nieuwe call for proposals door het eScience Center en SURFsara. De bijeenkomst vindt plaats op het Amsterdam Science Park.
Meld je aan op de website van het Netherlands eScience Center.

Vragen?

Neem contact op met:

Dr. Frank Seinstra (NLeSC): dtec-call@esciencecenter.nl  of 020 – 460 4770
Dr. Axel Berg (SURFsara): axel.berg@surfsara.nl of 020 – 800 1300
Dr. Barbara van der Sar (NWO): e-science@nwo.nl of 070 – 349 4602