Nieuws

Nieuwe e-learning modules maken je studenten en medewerkers weerbaar tegen cybercriminaliteit

Ransomware, phishing, virussen: studenten en medewerkers moeten zich nog beter bewust worden van de gevaren van cybercriminaliteit. De nieuwe e-learningmodules van SURF, het ‘Digitaal privacy- en securitybrevet’, helpen daarbij. Er is een basismodule voor studenten en een module voor medewerkers van je instelling.
Bovenaanzicht van studenten achter computer met mobiel

Cyberveiligheid bestaat niet zonder awareness

Een belangrijk onderdeel van cyberveiligheid is awareness. Studenten, maar ook medewerkers en onderzoekers, moeten zich (beter) realiseren dat ze een interessant doelwit kunnen zijn voor cybercriminelen. Daarom hebben we het Digitaal privacy- en securitybrevet ontwikkeld. Dit helpt studenten en medewerkers om de gevaren van cybercriminaliteit te onderkennen. Het brevet is onderdeel van Cybersave Yourself.

Basiskennis over privacy en security voor studenten en medewerkers

De startmodule voor studenten biedt hun in de eerste maand van hun studie in 1 uur basiskennis en -vaardigheden op het vlak van privacy en security.

De medewerkersmodule neemt medewerkers in 1,5 uur mee langs 5 principes die ze helpen om op een privacybewuste manier met informatie om te gaan en om veilig te werken.

Beide modules zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Vul aan met instellingsspecifieke zaken en importeer in LMS

De modules zijn kant-en-klaar. Je hoeft alleen nog informatie toe te voegen over hoe security en privacy binnen jouw instelling is georganiseerd. Je kunt de modules vervolgens als IMSCC-pakket in Canvas of Moodle importeren. Beide modules zijn ook beschikbaar als tekstbestand. Je vindt beide modules in deze formaten op de Cybersave Yourself-wiki.

Denk mee over uitbreiding

Input voor verdere uitbreiding van het Digitaal privacy- en securitybrevet is van harte welkom. Denk aan: andere werkvormen en het ontwikkelen van materialen voor docenten. Plaats je suggesties in de Cybersave Yourself-wiki of stuur een mail naar info@cybersaveyourself.nl.