Nieuws

Nieuwe softwareomgeving voor 3D-visualisatie van bloedcellen

Samen met Electric Ant Lab hebben we een softwareomgeving ontwikkeld voor 3D-visualisatie van simulaties van suspensies, zoals rode en witte bloedcellen. Dit framework, dat we susivis hebben genoemd, kan gebruikt worden in Jupyter notebooks.
Red and white blood cell visualisation

Een van de redenen om gebruik te maken van Jupyter notebooks is het gemak waarmee tekstuele uitleg, verwerking en visualisatie van de data kan worden gedaan binnen één notebook. Dat kan worden opgeslagen in een notebookbestand en gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is in de resultaten van een complexe vloeistofsimulatie.

Electric Ant Lab is een particulier onderzoekslaboratorium dat advies en simulatiediensten levert op het gebied van reologie en transport van complexe vloeistoffen. Het werk was onderdeel van het Fortissimo 2-project Hemosphere. Fortissimo 2 stelt Europese MKB-bedrijven in staat om internationaal concurrerender te worden door gebruik te maken van simulatiediensten die draaien op een high-performance computing cloudinfrastructuur.

Lees het blog