Nieuws

Nog betere samenwerking tussen Azië-Pacific en Europa dankzij uitbreiding van de Asia-Pacific-Europe Ring

KISTI, het Zuid-Koreaanse onderzoeks- en onderwijsnetwerk, is lid geworden van de Asia-Pacific-Europe Ring (AER). Onderzoek- en onderwijsinstellingen in Nederland worden hierdoor, via het SURF-netwerk, nog beter verbonden met andere instellingen wereldwijd.
Ondertekening AER akkoord

De ondertekening door Professor Bu Sung Lee, voorzitter AER-stuurgroep (links) en dr. Buseung Cho, directeur KISTI (rechts).

Met deze uitbreiding wordt de netwerkcapaciteit tussen SURF en andere geavanceerde onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NREN’s) verder ontwikkeld en uitgebreid. De backbone van de Asia-Pacific-Europe Ring wordt versterkt met de geavanceerde netwerkinfrastructuur en expertise van deze nieuwe partner en voegen we meer capaciteit en stabiliteit toe aan deze 100G-netwerkring.

Wereldwijd onderzoeks- en onderwijsnetwerk 

De Asia-Pacific-Europe Ring maakt deel uit van het wereldwijde onderzoeks- en onderwijsnetwerk dat zorgt voor de connectiviteit tussen alle deelnemende NREN’s. Samen coördineren ze het beheer, voeren ze nieuwe netwerktechnologieën in en ondersteunen ze activiteiten die veel bandbreedte vergen.

Met deze samenwerking is het SURF-netwerk onderdeel van een uiterst betrouwbaar en supersnel netwerk voor onderzoek en onderwijs. En dat niet alleen voor het onderwijs, onderzoekers en academici in de regio's van deelnemende landen, maar wereldwijd.

Update van de banner_maart 2023

Schematische weergave van de Asia-Pacific-Europe Ring.

Meer informatie

Lees meer over de uitbreiding van de Asia-Pacific-Europe Ring in het persbericht.