Nieuws

Op zoek naar financiering voor je startende onderzoeksproject?

Wil jij met je startende onderzoek gaan werken in de cloud om kostbare tijd te besparen? Binnenkort stelt de Europese Commissie via het OCRE-project financiering beschikbaar met als doel: onderzoekers stimuleren om met hun beginnend onderzoeksproject naar de cloud te gaan.
Jonge onderzoeker in laboratorium achter computer

Verwerk jij veel code of grote datasets en wil je tijd besparen? Of zoek je nog financiering voor je startende onderzoeksproject? Schrijf je in voor deze financiering en breng nu je onderzoek naar de cloud!

Wat is het OCRE-project?

Het project Open Clouds for Research Environments (OCRE) wil Europese onderzoekers stimuleren om meer te werken in de cloud. Tegelijkertijd draagt het zorg voor het tijdrovende en complexe proces van geschikte diensten vinden en selecteren. OCRE schreef een pan-Europese aanbesteding uit en sloot raamovereenkomsten met clouddienstverleners die voldeden aan de specifieke eisen van de onderzoeksgemeenschap. De aanbesteding brengt cloudaanbieders en de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap bij elkaar met kant-en-klare dienstverleningsovereenkomsten en financieringen.

Hoe werkt het?

Voer je onderzoek uit dat nog in de opstartfase zit en zoek je nog financiering? Neem dan contact op met een SURFcumulus-cloudadviseur via surfcumulus@surf.nl. We kiezen dan samen een geschikte cloudaanbieder voor je onderzoeksproject. Deze zijn geselecteerd via de OCRE-aanbesteding en gelijk aan die van SURFcumulus. 'Jouw' cloudaanbieder schrijft zich dan in en draagt het onderzoeksproject aan. Je schrijft je dus eigenlijk samen met een van hen in.

Financieringsvoorwaarden

Om financiering te krijgen, voldoe je aan de onderstaande voorwaarden: 

  • Je doet (via de cloudaanbieder) mee aan de minicompetitie.
  • Je onderzoeksproject is helder beschreven.
  • Je werkt actief mee aan een use case.
  • Je doet onderzoek vanuit een instelling die SURFcumulus-diensten afneemt.

Interesse?

Wil jij ook je onderzoek doen in de cloud? Neem snel contact op met een SURFcumulus-cloudadviseur via surfcumulus@surf.nl.

Lees meer over de OCRE-oproep voor financiering