Nieuws

Opnieuw record SURFconext: 7,2 miljoen logins in eerste collegeweek

In de eerste week van het nieuwe collegejaar behaalde SURFconext met 7,2 miljoen logins opnieuw een record. Dit is wederom een stijging ten opzichte van de vorige recordweek in september 2020 toen de teller op 6,7 miljoen stond. In totaal werd er via SURFconext op meer dan 1.200 diensten ingelogd door 971.233 unieke gebruikers.
Afbeelding met weekrecord

Dagrecord: ruim 1,5 miljoen logins

Naast meer dan 7,2 miljoen logins in de eerste week, was er op maandag 6 september ook een nieuw dagrecord voor SURFconext. Er werd op deze dag 1.563.683 keer ingelogd via SURFconext. Op het drukste moment van de dag verwerkte SURFconext ruim 3.071 logins per minuut.

Digitale toegankelijkheid SURFconext verbeterd

Met zo veel gebruikers is het belangrijk dat iedereen eenvoudig en veilig via SURFconext kan inloggen, ook mensen met visuele of motorische beperkingen. Daarom hebben we dit jaar de digitale toegankelijkheid van SURFconext verbeterd. We hebben diverse aanpassingen gedaan aan de lay-out: zo is de kleurencombinatie van het login-scherm gewijzigd zodat mensen die kleurenblind zijn de pagina makkelijker kunnen lezen. Ook zijn de pictogrammen voorzien van tekstalternatieven, zodat schermlezers en brailleregels hier gebruik van kunnen maken. In een reguliere browser zie je die tekst dus niet. Daarnaast is het nu mogelijk om het Where are you from-scherm volledig te bedienen met je toetsenbord. Komend jaar gaan we verder met het verbeteren van secundaire interfaces, applicaties en schermen.

Meer informatie