Nieuws

Pilotmigraties SURFnet8 geslaagd

Afgelopen weken deden we bij JIVE, Universiteit Twente en op ons eigen kantoor succesvolle pilotmigraties van SURFnet7 naar SURFnet8. Vanaf 5 augustus starten we met de ‘echte’ migraties naar ons vernieuwde netwerk voor onderwijs en onderzoek. Het doel: een hoge betrouwbaarheid en continuïteit, maar ook flexibiliteit en nieuwe mogelijkheden in de toekomst.
Migratie SURFnet8 kantoor

JIVE: astronomische data versturen via SURFnet8

JIVE (Joint Institute for VLBI) is vorige week als 1 van de pilotinstellingen gemigreerd van SURFnet7 naar ons nieuwe netwerk SURFnet8. JIVE is een Europese instelling voor radioastronomie, gevestigd bij ASTRON in Dwingeloo.

Paul Boven van JIVE: 'Door toename in het aantal deelnemende radiotelescopen en de bandbreedte die elke telescoop naar ons kan versturen, zat onze huidige 10 Gbit/s-aansluiting geregeld vol. De belangrijkste reden voor ons om uit te kijken naar SURFnet8, is de mogelijkheid om al binnenkort meer bandbreedte dan 10 Gbit/s over het gerouteerde netwerk te kunnen ontvangen.’

Lees ook: ‘Betere observaties voor baanbrekende astronomie met SURFnet8’

Universiteit Twente (UT): eerste ‘veilige’ migratie

Half juli hebben we bij de UT een van hun back-uplijnen overgezet naar SURFnet8. Dit was een zogenaamde ‘veilige’ migratie: hun primaire verbindingen bleven gewoon over SURFnet7 lopen. Maar dit was wel een eerste migratie voor een echte klant.

Kantoor SURF Utrecht werkt al met SURFnet8-internetverbinding

Ons kantoor in Utrecht is op 18 juli gemigreerd naar het nieuwe netwerk SURFnet8. Het kopiëren en migreren van de configuratie duurde slechts 12 seconden en het totaalproces van ‘verplaats de patch’ tot ‘klant bevestigt dat alles werkt’ duurde circa 2 minuten. Door de redundante verbinding heeft niemand iets gemerkt en werken medewerkers als vanouds via deze nieuwe internetverbinding.

5 augustus: start ‘echte’ migraties

Nu we verschillende IP-aansluitmodellen (statisch en BGP) als pilot hebben gemigreerd, zijn we klaar voor de migratie van alle aangesloten instellingen. We nemen hiervoor contact op met de instellingen die hiervoor in aanmerking komen en kiezen met hen een goed moment. Op 5 augustus staan de eerste 2 ‘echte’ IP-migraties gepland.

Meer informatie

Lees meer over de pilotmigratie bij JIVE
Lees meer over Project SURFnet8