News

Raad van bestuur SURF compleet met benoeming Ron Augustus als Chief Innovation Officer (CINO)

Op woensdag 13 mei heeft de SURF-ledenraad Ron Augustus benoemd als Chief Innovation Officer (CINO) en lid van de raad van bestuur van SURF. Hij start per 1 september 2020 in deze rol.
Ron Augustus

Na de eerdere benoeming van Jet de Ranitz als voorzitter en CEO en Hans Louwhoff als Chief Operations Officer (COO) is de nieuwe raad van bestuur van SURF compleet. Zij gaan gezamenlijk verder bouwen aan de toekomst van SURF.

Impact van digitalisering op onderwijs en onderzoek

De coöperatie SURF heeft grote ambities om digitalisering van onderwijs en onderzoek meer impact te laten hebben. Ron Augustus gaat daaraan bijdragen door samenwerking met de leden verder te intensiveren. Hij slaat de brug tussen de wensen van de leden van SURF en technische oplossingen en innovaties die daarbij passen. Vanuit de samenwerking met leden en coalities met stakeholders kan hij innovatie stimuleren, tot stand brengen en opschalen.

Ron Augustus is momenteel nog werkzaam bij Microsoft Nederland. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan bij Oracle Nederland. Hij is nieuwsgierig, verbindend en wordt gemotiveerd door complexe vraagstukken. Zijn brede blik, maatschappelijk engagement en kennis van het bedrijfsleven is van grote toegevoegde waarde voor SURF.

“Met Ron Augustus is mijn team compleet. Naast aanvullende kennis van zaken, brengt Ron een goed gevoel voor humor en maatschappelijke betrokkenheid mee, dat goed past bij Hans en mij. Ik heb zin om samen te beginnen.”
Jet de Ranitz