News

SCIRT-community verwelkomt 500e lid

“Cybersecuritydreigingen ga je samen te lijf, niet alleen”. Dat dachten 52 security-experts in onderwijs en onderzoek in 2009, toen ze SCIRT oprichtten: de SURF Community van Incident Response Teams. 12 jaar later verwelkomt SCIRT het 500e lid, Wendy Haasewinkel, security engineer bij Universiteit Twente. Een bijzondere mijlpaal!

Vrijwillig informatie delen

SCIRT-leden delen kennis en ervaringen over met name operationele veiligheidsvraagstukken, via workshops, conferenties maar ook digitaal via onder andere een wiki en e-mail. Dat is met name van cruciaal belang bij digitale bedreigingen (denk aan ransomware, phishing, ceo-fraude, botnet-besmettingen) zoals we die regelmatig tegenkomen. SCIRT-leden delen vrijwillig informatie, ook als ze zelf getroffen worden door incidenten, zodat anderen ze kunnen voorkomen.

"Mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen"

Wendy Haasewinkel

“Met de kennis en informatie die gedeeld wordt in de SCIRT-community, kunnen we samen de beveiliging van het onderwijs en onderzoek naar een hoger niveau tillen. Ik vind het mooi om daar nu ook mijn steentje aan bij te kunnen dragen”, aldus het 500e SCIRT-lid Wendy Haasewinkel.

Samenwerking wordt alleen maar belangrijker

Ewald Beekman, voorzitter van SCIRT: “De groei die SCIRT doorgemaakt heeft sinds 2009, van 52 naar 500 leden, laat zien hoe belangrijk samenwerking in informatiebeveiliging wordt gevonden. Dat belang wordt alleen maar groter door de verdergaande digitalisering van werk, persoonlijke omgeving en de maatschappij als geheel. In die samenwerking blijft SCIRT ook de komende jaren een belangrijke rol spelen.”