Nieuws

Sectigo vanaf 1 mei nieuwe leverancier SURFcertificaten

Per 1 mei heeft SURFcertificaten een nieuwe leverancier, Sectigo. Belangrijk is dat je vanaf 1 mei geen certificaten meer aan kunt maken in de huidige portal. Schrijf je daarom in voor een van de webinars over de nieuwe Sectigo-portal.
Student achter laptop in bibliotheek vanaf verhoging met koptelefoon

Aanbesteding SURFcertificaten

Het huidige contract met Digicert verliep en daarom heeft SURF in 2019 een Europese aanbesteding uitgeschreven. Sectigo kwam daarbij als beste uit de bus. We heben een 10-jarige overeenkomst met hen afgesloten.

Sectigo managementportal: schrijf je in voor een workshop

Een nieuwe leverancier betekent ook een ander managementportal. De nieuwe managementportal - Sectigo Certificate Manager - werkt net even anders dan die van DigiCert. Daarom organiseert SURF op 30 maart, 3 en 9 april webinars voor certificatenbeheerders van instellingen. In de online workshops komen alle ins en outs van de nieuwe portal aan de orde.

Digicert-certificaten blijven werken na 1 mei

Alle Digicert-certificaten die tot en met 30 april worden uitgegeven, blijven na 1 mei gewoon werken. Als deze vervallen, kun je ze niet meer verlengen en moet je een nieuw certificaat aanvragen bij Sectigo. Vanaf 1 mei kun je alleen nog maar Sectigo-certificaten aanmaken. Houd hier rekening mee als certificaten in april of mei 2020 verlopen. Het beste kun je dan nu alvast het huidige certificaat verlengen of een nieuwe aanvragen in CertCentral. Die zijn dan nog 2 jaar geldig.