Nieuws

Snelle en betrouwbare netwerkring tussen Azië en Europa

Vandaag tekenden 8 netwerkorganisaties, waaronder SURF, in een Memorandum of Understanding dat zij elkaars 100Gbit/s verbindingen kunnen gebruiken in het geval een eigen netwerklink uitvalt. Hierdoor ontstaat een robuuste netwerkring tussen Azië en Europa. Deze samenwerking versterkt de 100Gbit/s CAE-1 verbinding die in juni is gelanceerd.
AER

Memorandum van Overeenstemming (MoU)

8 netwerkorganisaties, AARNet (Australië), GÉANT (Europa), NICT (Japan), NII (Japan), NORDUnet (Scandinavië), SingAREN (Singapore), SURF (Nederland) en TEIN*CC (Azië), hebben vandaag tijdens de 6e Asi @ Connect-projectvergadering in Maleisië een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. In het MoU zijn de partners overeengekomen om hun 100 Gbit/s-verbindingen aan elkaar te koppelen, zodat er een robuuste en redundante netwerkring ontstaat tussen Azië en Europa, genaamd ‘AsiaPacific-Europe Ring’ (AER). Mocht één verbinding in de ring falen, dan kan het verkeer tussen Europa, Azië en Australië over één van de andere verbindingen worden getransporteerd.

Redundante netwerkring tussen Azië en Europa

Eerder in juni lanceerde een internationaal consortium, waar SURF onderdeel van uitmaakt, de Collaboration Asia Europe-1 (CAE-1); een nieuwe, 100 Gbit/s-verbinding tussen Singapore en Londen voor onderzoek en onderwijs.

Tegelijkertijd implementeerde het Japanse informatica-instituut NII  een 100 Gbit/s-verbinding met behulp van een Trans-Siberische kabelsysteem, dat Tokyo met Amsterdam verbindt.

Deze 2 intercontinentale links vormen nu, samen met de reeds bestaande Amsterdam-London link en Tokyo-Hong Kong-Singapore link, de AsiaPacific-Europe Ring (AER).

Meer informatie

Netwerkring tussen Azië en Europa