Nieuws

SURF & AWS DeepRacer Competitie

Weet jij alles van artificial intelligence en machine learning en wil je weleens laten zien dat je écht de slimste bent? Doe dan mee aan de DeepRacer-competitie die SURFnet organiseert met Amazon Webservices, Binx.io en GoDataDriven. Meld je vlug aan als je op een laagdrempelige manier kennis wil maken met de techniek van de toekomst!

AWS DeepRacer

De DeepRacer werd eind vorig jaar door cloudleverancier Amazon Webservices (AWS) gelanceerd en is uitgevonden om het leertraject rondom machine learning (ML) en artificial intelligence (AI) leuker en minder abstract te maken.

Iedereen die meedoet, gaat de AWS DeepRacer gebruiken. De raceauto rijdt zelfstandig met behulp van reinforcement learning (RL): dit is de meest complexe vorm van ML. Kort gezegd kun je de raceauto complex gedrag aanleren en kan hij zelf snel beslissingen maken. Zo krijg je op een spannende manier ervaring met ML en AI. Dat ruikt naar een wedstrijd!

DeepRacer-competitie

SURFnet organiseert samen met Amazon Webservices, Binx.io en GoDataDriven een competitie. Train een raceauto en race daarna op virtuele en fysieke tracks. Uiteraard worden de teams ondersteund door Binx.io en GoDataDriven en wegwijs gemaakt in AWS Sagemaker. De winnaar mag Onderwijs en Onderzoek Nederland vertegenwoordigen tijdens de eerste DeepRacer World Cup bij AWS Re:Invent in Las Vegas.

Meld je vlug aan als je op een laagdrempelige manier kennis wil maken met de techniek van de toekomst! Per instelling kun je met maximaal 2 teams meedoen. Meer informatie vind je op onze Engelstalige pagina.

Inschrijven?

Klik op de inschrijflink en stuur ons een e-mail met onderstaande informatie:

  • Naam van je instelling
  • Naam en functietitel van de team captain
  • Namen en functietitels van de teamleden
  • Samenvatting van de ervaring met Python, AWS, Sagemaker en Reinforcement Learning
  • Vertel ons waarom jouw instelling deelnemer zou moeten zijn