News

SURF continueert SURFwireless dienstverlening met aanbesteding

De Europese aanbesteding die SURF uitschreef voor de samenwerking aan WiFi as a Service is toegekend aan onderwijs IT specialist Wentzo. Dankzij deze aanbesteding kunnen universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen de komende zes jaar weer gebruik maken van de SURFwireless-dienstverlening.
Wifi modem

De aanbesteding voor de SURFwireless Wifi as a service heeft als doel het aanbieden van kwalitatieve wifi dienstverlening, zodat de bereikbaarheid en flexibiliteit van onderwijs en onderzoek wordt verbeterd. Inmiddels zijn ruim 70 locaties voorzien van de WiFi dienst, waaronder MBO Utrecht, Hanzehogeschool Groningen en Rijn IJssel.

Europese aanbesteding

SURF schreef in 2021 deze nieuwe Europese aanbesteding uit om de Wireless as a Service dienst kunnen te continueren en ook overige onderwijsinstellingen te voorzien van SURFwireless 2.0. De aanbesteding bestond uit twee fases. Zowel in de eerste als tweede fase kwam Wentzo als beste partij uit de bus. “We zijn erg blij met de continuering van de samenwerking met Wentzo”, aldus Eelco de Vos, product manager SURFwireless. “De afgelopen jaren hebben we de dienst verder ontwikkeld. Samen kunnen we aansluiten op de eisen en wensen van het onderwijs en kritische functie van hun netwerk. We kijken erg uit naar de voortzetting van ons partnerschap.

Coöperatie SURF en WiFi as a Service

De SURFwireless dienst WiFi as a Service is ontwikkeld door de coöperatie SURF. Meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen - Nederlandse universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen - werken in SURF samen om de kansen van digitalisering ten volle te benutten. Omdat het aanschaffen en beheren van een WiFi-netwerk veel tijd en kennis kost is er WiFi as a Service van SURFwireless. Een betrouwbaar, hoogwaardig en toekomstbestendig WiFi6-netwerk dat onderwijsinstellingen niet alleen meer garanties en efficiëntie brengt, maar ook nieuwe innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van positiebepaling en duurzaamheid.

Over Wentzo

Wentzo is sinds 1999 dé partner op het gebied van aanleg, onderhoud en beheer van IT netwerken en mag zich al jaren IT specialist noemen in het onderwijs. Naast SURFwireless partner is Wentzo ook eduroam integrator en SIVON partner. Dankzij deze partnerschappen heeft Wentzo veel kennis en ervaring binnen het onderwijs en kan de IT specialist het gehele onderwijsspectrum bedienen. Wentzo kent naast onderwijs een breed spectrum aan klanten, waaronder McDonalds, Wehkamp, Zorggroep Almere en The Student Hotel.

Meer informatie

Wil je meer weten over Wifi as a service? Lees meer over SURFwireless op de website van SURF. Wil je meer informatie over de aanbesteding? Neem dan contact op met Eelco de Vos – eelco.devos@surf.nl