Nieuws

SURF introduceert SURFfirewall: een goed afgeschermd netwerk zonder zorgen

Met SURFfirewall introduceert SURF een schaalbare, flexibele firewall die wij voor je beheren. De firewall-regels bepaal en beheer je zelf, zodat je wel altijd in control bent. We ontwikkelden deze dienst in nauwe samenwerking met instellingen. En dit is pas het begin van de roadmap die we samen met instellingen hebben opgesteld.

SURFfirewall

SURFfirewall: schaalbaar en geen beheerlasten meer

Onze nieuwe dienst SURFfirewall heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele firewalls. De firewall is in het netwerk van SURF geïntegreerd. Hierdoor kun je als instelling zelf bepalen welke capaciteit je afneemt. Elke capaciteit vanaf 1 Gbit/s is mogelijk en je kunt de capaciteit makkelijk aanpassen.

Verder configureert en beheert SURF je firewall voor je, in het veilige en vertrouwde SURF-netwerk. Maar jij blijft in control: via de portal van SURFfirewall bepaal je zelf op welke voorwaarden verkeer wordt toegelaten op je netwerk.

Benieuwd naar alle voordelen? Neem dan snel contact op met het SURFfirewall-team.

Dit is pas het begin

Met de introductie van SURFfirewall maken we een begin. Samen met instellingen hebben we een roadmap opgesteld voor de komende periode. Wat hier onder andere op staat?

De integratie met SURFsoc, het uitbreiden van SURFfirewall naar cloudaanbieders en de ontwikkeling van standaardregels voor de gehele onderwijs- en onderzoekssector.

Samen met instellingen ontwikkeld

We hebben SURFfirewall in nauwe samenwerking met instellingen ontwikkeld. Zij gaven ons via sessies en enquêtes de inzichten die we nodig hadden. Tijdens de pilot-periode hebben we samen met een aantal instellingen gewerkt aan het verder fijnslijpen van de dienst. Zonder hun betrokkenheid was dit nooit gelukt. Dát is de kracht van een coöperatie.

Meer informatie