News

SURF Magazine-artikel: Research Support Champions in de spotlight

Met de Research Support Champions zet SURF onderzoeksondersteuning in de schijnwerpers; het is van groot belang voor de continuïteit van het wetenschappelijk en toegepast onderzoek. Maak kennis met de 3 winnaars van 2021.
Research Support Champions

Bob van Dijk

Hij was jarenlang wetenschapper, maar ondersteunt nu onderzoekers vanuit de research support. Bob van Dijk  - adviseur High Performance Computing bij Amsterdam UMC -kent beide functies heel goed en weet daarom goed wat nodig is om goed met data om te gaan.

Mariëtte van Selm

Je helpt onderzoekers nog beter te ondersteunen door als medewerker research support goed te netwerken, aan te pakken en lef te tonen. Dat is hoe Mariëtte van Selm, coördinator Research Data Management ondersteuning van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam (UvA/HvA) te werk gaat.

Maria Kamp

Je onderzoeksdata kwijtraken omdat het niet goed is opgeslagen. Het is de nachtmerrie van veel wetenschappers. Het valt te voorkomen met de juiste begeleiding vanuit research support. Maria Kamp - coördinator Research Support bij Universiteit Twente- vindt het belangrijk om dit soort voorbeelden én natuurlijk ook de successen te laten zien.  

Lees meer over deze winnaars