Nieuws

SURF ondertekent vernieuwing van netwerksamenwerking tussen Azië-Pacific en Europa

Op 7 maart wordt de succesvolle Asia-Pacific Europe Ring (AER) officieel verlengd. Hiermee wordt de netwerkcapaciteit tussen geavanceerde onderzoeks- en onderwijsnetwerken (NREN’s) verder ontwikkeld en uitgebreid. SURF tekent deze verlenging om Nederland optimaal verbonden te houden met onderzoeks- en onderwijsnetwerken wereldwijd.
ondertekening samenwerking AER 2022
Samenwerking met instituten in Azië-Pacific is van groot belang voor onze leden. We zijn verheugd dat deze groep van wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en onderwijsnetwerkorganisaties de kracht van samenwerking laat zien via deze nieuwe stap om de 2 continenten digitaal dichter bij elkaar te brengen
Jet de Ranitz, CEO van SURF

Samenwerking Asia-Pacific- Europe Ring (AER)

Na 3 jaar samenwerken aan de Asia-Pacific-Europe Ring (AER) verlengen de deelnemende NREN’s op 7 maart het onderliggende Memorandum of Understanding (MoU), tijdens een virtuele ondertekeningsceremonie op de APAN53-conferentie in Bangladesh. Deze verlenging verbreedt de samenwerking tussen regio's in Europa en Azië-Pacific, maar voegt ook nieuwe leden toe, zoals HARNET (Hongkong) en KAUST (Saudi-Arabië).

Bandbreedte wereldwijd verdubbeld

Met het nieuwe MoU wordt de bandbreedte van de AER  verdubbeld. De overeenkomst maakt niet alleen meerdere netwerkpaden mogelijk. Hij zorgt ook voor back-upconnectiviteit in geval van netwerkuitval op een van die paden. De samenwerking omvat ook de coördinatie van beheersactiviteiten, de invoering van opkomende netwerktechnologieën en het ondersteunen van toepassingen die veel bandbreedte vergen. Met deze samenwerking ontstaat een uiterst veerkrachtig, supersnel netwerkdienstensysteem voor onderzoek en onderwijs, niet alleen voor onderzoekers en academici in de regio's van deelnemende landen, maar wereldwijd.

Meer informatie

Lees meer over de ondertekening van de Asia-Pacific-Europe Ring (AER) in het persbericht

AER banner