Nieuws

SURF test mogelijkheden 5G-netwerk op campus in Groningen

SURF onderzoekt mogelijke toepassingen van 5G voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Hiervoor nemen we deel aan het 5Groningen-project en bouwen we een smart-campusproeftuin. Binnen het 5Groningen-project hebben we, met de andere 9 partners, een nieuw contract getekend voor de volgende fase van de realisatie van het 5G Fieldlab.

5Groningen Convenant 2018-2020

Begin januari tekende SURF, samen met de 9 andere initiatiefnemers van de Nederlandse 5G-proeftuin in Noord-Groningen, het 5Groningen Convenant 2018-2020. Ook de komende 3 jaar werken we met onder andere TNO, Agentschap Telecom, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool aan de realisatie van het 5G Fieldlab.

Smart campus in Groningen

Op het Zernikecomplex in Groningen is het 5G Lab geopend; de eerste locatie waar 5G-tests worden uitgevoerd met prototypes van nieuwe innovaties. Op de campus zelf bouwen we met de RUG en de Hanzehogeschool ook aan een smart-campusproeftuin, waar veel draadvrije innovaties op het gebied van frequenties, wifi, 5G en IoT in de praktijk zullen worden getest. Dit doen we met met behulp van onderwijs- en onderzoeksspecifieke use-cases. De focus ligt hierbij op inpandige communicatiediensten op de campus. Op dit moment zijn we bezig met voorbereidende werkzaamheden. We starten binnenkort met de realisatie van deze proeftuin.

Meer informatie