Nieuws

SURFdrive verwelkomt 60.000e gebruiker!

Deze week vierde SURFdrive een mooie mijlpaal: de 60.000e gebruiker werd aangesloten. SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. De dienst groeide daarmee binnen een jaar met meer dan 10.000 gebruikers.

Betrouwbare personal cloudstoragedienst

Wat ooit begon als een initiatief van universiteiten in samenwerking met SURF is inmiddels uitgegroeid tot een dienst die niet meer weg te denken is uit de onderwijs- en onderzoekswereld. De groei in gebruikers is daar mede een bewijs van. Inmiddels werken 44 instellingen met SURFdrive. Universiteiten, umc's, hogescholen en onderzoeksinstellingen, allemaal gebruiken ze de dienst die gegevens in Nederland opslaat. Privacy en security waren belangrijke uitgangspunten bij het ontwikkelen van SURFdrive. Maar niet alleen bij de ontwikkeling is dit belangrijk.  Zo voert een onafhankelijke externe partij elk jaar een security audit uit.

Pilot met IRMA

Daarnaast blijft SURFdrive zoeken naar nieuwe innovatieve oplossingen. Op dit moment is een pilot gaande met IRMA. In deze pilot kunnen studenten SURFdrive afnemen via SURFspot, met behulp van het privacyvriendelijke initiatief IRMA.

Meer weten?

Meer weten over SURFdrive?