Nieuws

SURFsharekit wordt vernieuwd

In 2020 wordt de repository SURFsharekit geheel vernieuwd. Dit doet SURF onder de naam WoRKS, Working on a Repository Kept Simple. Met deze vernieuwing willen we het voor onderzoekers, docenten, studenten en de mensen die hen ondersteunen, zo makkelijk mogelijk maken om hun onderzoek en leermaterialen (open) te delen.
Studenten in bibliotheek achter computer

Beter inspelen op ontwikkelingen

De vernieuwing van SURFsharekit heeft verschillende redenen. Zo voldoet het huidige datamodel niet meer aan de eisen en wensen van de gebruikers en kunnen de gebruiksvriendelijkheid en het design verbeterd worden. Daarnaast zijn er nieuwe technische mogelijkheden die we graag beter benutten. Deze mogelijkheden vragen om een andere inrichting van de infrastructuur. Tot slot kan SURF middels een nieuwe repository beter inspelen op nieuwe ontwikkelingen rondom open en digitale leermaterialen, onderzoek, dataopslag en samenwerkingsomgevingen.

Nieuwe infrastructuur en ander datamodel

Samen met twee partijen, een specialist op het gebied van user experience en een ontwikkelaar van front- en backend, pakt SURF de vernieuwing agile aan. Op basis van een nieuw datamodel en nieuwe infrastructuur richten we SURFsharekit dit jaar opnieuw in. Dit doen wij in samenwerking met gebruikers (onderzoekers, docenten, studenten en ondersteuners), de Adviescommissie HKI en collega’s binnen SURF. De planning is om de vernieuwde repository in kwartaal 4 van 2020 op te leveren. Na livegang wordt SURFsharekit doorontwikkeld op basis van de behoeften en wensen van gebruikers. De bestaande dienstverlening blijft in de tussentijd beschikbaar en stabiel zoals gebruikers gewend zijn.

Contact

Heb je vragen of wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van SURFsharekit? Neem dan contact met ons op via surfsharekit@surfmarket.nl.