Nieuws

Vernieuwd SURFnet-netwerk Dashboard live

Het SURFnet-netwerk Dashboard is vernieuwd. Hiermee voldoen we beter aan de behoefte van gebruikers en kunnen we in de toekomst makkelijker inspelen op nieuwe wensen. Het SURFnet-netwerk Dashboard is geschikt voor SURFnet8, het open en programmeerbare netwerk dat we momenteel aanleggen om in de toekomst nieuwe functionaliteiten aan te kunnen bieden.
SURFnet-netwerk Dashboard

Wat is er veranderd?

 • Statistieken beter in beeld en exportfunctie
  Op de overzichtspagina zie je nu in een oogopslag hoe het gaat met je afgenomen diensten. Je ziet voor elke dienst de realtime verkeersstatistieken, delay-, jitter- en beschikbaarheidsprestaties. De verkeersstatistieken statistieken kun je nu ook exporteren.
 • Personaliseer je diensten
  Je kunt alle diensten nu een eigen herkenbare naam geven.
 • Recente berichten
  Op de overzichtspagina staat nu een samenvatting van meldingen en gepland onderhoud en veranderingen in een of meerdere van je diensten.
 • Meer inzicht in jouw diensten
  De filteringsopties zijn uitgebreid. Hierdoor kun je een beter overzicht krijgen van de diensten die je bij SURFnet afneemt. Via het detailstabblad kun je inzoomen op detailinformatie van een dienst. Het is nu ook mogelijk om hier je dienst op te zeggen.

Toekomstplannen

Na deze release verwerken we eerst de gebruikersfeedback die we op deze nieuwe versie ontvangen. Daarna voegen we de multipointdiensten die in de komende tijd in productie komen toe. Op de langere termijn willen we ticketinginformatie tonen. Je kunt dan bijvoorbeeld de status van storingsmeldingen volgen en de status van aanvragen die je hebt gedaan. Daarnaast willen we alle netwerkdiensten via selfservice beschikbaar stellen. Uiteraard staan we open voor ideeën voor nieuwe features vanuit de doelgroep.

Wat is het SURFnet-netwerk Dashboard?

Het SURFnet-netwerk Dashboard biedt instellingen een overzicht van alle SURFnet-netwerkdiensten. Hiermee kunnen infraverantwoordelijken en infrabeheerders van instellingen onder andere grafieken met verkeersstatistieken zien.

Lees meer over het SURFnet-netwerk Dashboard.