Nieuws

Waarom Paul Dekkers de GÉANT 2022 Community Award verdient

SURF-collega Paul Dekkers stond aan de wieg van eduroam. En hij heeft de wereldwijde opmars mede mogelijk gemaakt. Hij is dus niet voor niets genomineerd voor de GÉANT 2022 Community Award. En daar zijn we trots op. Stem op Paul!
Hoe eduroam de wereld veroverde

Uitzonderlijke bijdrage

De GÉANT Community Award wordt sinds 2012 uitgereikt, aan leden van de GÉANT-community die op uitzonderlijke wijze bijdragen aan de samenwerking in de gemeenschap en aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en technologieën. Het hoeft bijna geen betoog dat die omschrijving bij uitstek van toepassing is op Paul Dekkers.

portret Paul Dekkers

Stageopdracht

Paul begon in 2002 bij SURF, met stageopdracht voor Klaas Wierenga (de eerste GÉANT Community Award-winnaar!). Paul: “Klaas had een idee voor hoe we wifi-techniek in konden zetten om veilig gastgebruik van wifi-netwerken mogelijk te maken. Mijn opdracht was om te kijken of wat we op de tekentafel bedacht hadden, ook in de praktijk zou werken.”

Techniek en beleid

De rest is geschiedenis, want in 2022 kunnen studenten, onderzoekers en docenten op 30.000 locaties in meer dan 100 landen veilig en gemakkelijk verbinden met het internet. En al die tijd heeft Paul zich ingezet voor de technische doorontwikkeling van eduroam, maar ook voor het maken en bewaken van beleid en standaarden. Inmiddels is hij binnen GÉANT zelfs Service Owner voor eduroam en voorzitter van de Global eduroam Governance Committee.

Stem!

Bij SURF zijn we trots op Pauls nominatie en vinden we natuurlijk dat hij de Award verdient. Voor het eerst kan het publiek dit jaar meebeslissen, door te stemmen.

Stem dus op Paul, en maak hem winnaar van de GÉANT 2022 Community Award.

Meer informatie