Nieuws

Wie wint de Nederlandse Dataprijs 2020?

Ben of ken je een onderzoeker met een goed voorbeeld van gedeelde data? Je kan jezelf, een andere onderzoeker of een onderzoeksgroep nomineren voor de Nederlandse Dataprijs 2020!
Twee mannen kijkend op een ipad

Dit jaar wordt de Nederlandse Dataprijs voor de 6e keer uitgereikt, voor een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De prijs bestaat uit een sculptuur en € 5.000 om de dataset (nog) toegankelijker te maken. Net als in voorgaande jaren wordt de Dataprijs uitgereikt in 3 categorieën: humaniora & sociale wetenschappen, exacte & technische wetenschappen en medische & levenswetenschappen.

De deadline voor nominaties is 1 juni 2020.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de prijs en de nominatie-criteria op de website van RDNL. Wil je op de hoogte blijven van Dataprijs-nieuws? Je kan je inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataprijs@researchdata.nl.

RDNL

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een nationale coalitie van data-archieven die bestaat uit 4TU.ResearchData, SURF en DANS. Partners van de Nederlandse Dataprijs 2020 zijn: LCRDM, het Netherlands eScience Center, Netwerk Digitaal Erfgoed, OpenAIRE, DTL en de UKB werkgroep Research Data.