Nieuws

Win jij de Data Mover Challenge?

Weet jij hoe je grote databestanden kunt transporteren? De Data Mover Challenge daagt je dan uit om onderzoeksgegevens wereldwijd te verzenden. Vanuit SURF stellen we hiervoor onze infrastructuur beschikbaar. Ga jij deze uitdaging aan en vlieg jij straks naar Singapore om jouw oplossingen te demonstreren tijdens de SupercomputingAsia-conferentie?
Datacentrum

Schrijf je uiterlijk 31 juli in!

Op zoek naar de grenzen van data-overdracht

Voor veel baanbrekende onderzoeken is het noodzakelijk om enorme hoeveelheden aan data wereldwijd te delen of hiermee berekeningen uit te voeren. Denk aan gegevens over het weer, ruimtevaart of geneesmiddelen. Daarom daagt het National Supercomputing Center in Singapore via de Data Mover Challenge experts uit het bedrijfsleven en onderzoek uit om de grenzen op te zoeken van big data-overdracht over grote afstanden en met hoge snelheid.

Infrastructuur SURF beschikbaar

Vanuit SURF stellen we onze infrastructuur ter beschikking aan de organisatoren van deze challenge. Zo kunnen de gloednieuwe 100G link naar Singapore en het Trans-Atlantische systeem ANA worden gebruikt. Bovendien geeft SURF de deelnemers aan de wedstrijd toegang tot de Data Transfer Node (DTN) van SURF in Amsterdam. Deze supersnelle DTN-servers zijn speciaal ontwikkeld en geconfigureerd voor snel transport van big data. In Europa worden de verbindingen met elkaar verbonden via NetherLight.

Lees meer over de Data Mover Challenge