Nieuws

Win jij de Data Mover Challenge?

Weet jij hoe je grote hoeveelheden databestanden kunt transporteren? De Data Mover Challenge daagt studententeams uit om geavanceerde en innovatieve data transfer oplossingen te testen om onderzoeksgegevens wereldwijd te verzenden. Ga jij deze uitdaging aan en presenteer jij straks jouw oplossing tijdens de SupercomputingAsia-conferentie?

Op zoek naar de grenzen van data-overdracht

Voor veel baanbrekende onderzoeken is het noodzakelijk om enorme hoeveelheden aan data wereldwijd te delen of hiermee berekeningen uit te voeren. Denk aan gegevens over het weer, ruimtevaart of geneesmiddelen. Daarom daagt het National Supercomputing Center in Singapore via de Data Mover Challenge experts uit het bedrijfsleven en onderzoek uit om de grenzen op te zoeken van big data-overdracht over grote afstanden en met hoge snelheid.

DMC 21

Infrastructuur SURF en UvA beschikbaar

Als partner in de challenge stellen de UvA en SURF hun infrastructuur ter beschikking. Zo kunnen de 100G netwerk verbindingen naar Singapore, Japan en het Trans-Atlantische systeem ANA worden gebruikt. Bovendien heb je als deelnemer aan de wedstrijd toegang tot Data Transfer Nodes (DTNs) waaronder de door de UvA beheerde DTN in Amsterdam. Deze supersnelle DTN-servers zijn speciaal ontwikkeld en geconfigureerd voor snel transport van big data. In Europa worden de verbindingen met elkaar verbonden via SURF’s knooppunt NetherLight.

Meer over de Data Mover Challenge

Wil je meer weten over de Data Mover Challange, of je team gelijk inschrijven? Ga dan naar https://www.nscc.sg/data-mover-challenge-2021/