Nieuws

Winnaars Open Science Use Case Awards bekend

De Open Science Awards belonen onderzoekers die open science hebben gebruikt om hun onderzoek toegankelijker, transparanter of reproduceerbaar te maken. De winnaars zijn bekend gemaakt tijdens een online sessie op 2 juli. De awards zijn onderdeel van het Open Science Festival, waarvan SURF een van de organisatoren is.
Open Science Use Case Awards banner

Open Science Festival verplaatst

De huidige COVID-19-situatie heeft geleid tot het besluit om het National Open Science Festival te verschuiven naar 11 februari 2021. Om in contact te blijven met iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rond open science in Nederland, organiseren we in de maanden voorafgaand aan deze nieuwe datum 5 online sessies. 

De eerste online sessie, op 2 juli, draaide om de winnaars van de Open Science Use Case Awards. De Open Science Awards belonen onderzoekers of onderzoeksstudenten die open science hebben gebruikt om hun onderzoek toegankelijker, transparanter of beter reproduceerbaar te maken. In de geest van openheid is een oproep for use-cases gepubliceerd waarmee alle onderzoekers en promovendi van Nederlandse universiteiten, UMC's en onderzoeksinstituten hun use-case konden indienen. We zochten use-cases die zowel de uitdagingen en moeilijkheden als de positieve ervaringen en succesvolle resultaten verkennen.

Bekijk de winnaars op onze Engelstalige website

Het National Open Science Festival wordt georganiseerd in het kader van het Nationaal Programma Open Science.