Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Unieke wifi 6-pilot op jouw instelling? Doe mee met de SURF-wedstrijd

  Nieuws - De kenners onder ons zal het niet ontgaan zijn: dit jaar is de nieuwe 802.11ax-standaard, ofwel wifi 6, gelanceerd. SURF start eind 2018 een wifi 6-pilot op een instelling. Interesse? Meld je uiterlijk 22 november aan voor de wedstrijd Wifi 6!

 • SHAPE: high performance computing voor het MKB

  Nieuws - Europese MKB-bedrijven kunnen meedoen aan het SHAPE-programma (SME HPC Adoption Programme in Europe) als zij denken dat de inzet van high performance computing (HPC) hun concurrentievermogen kan vergroten. Het is de 8e keer dat PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) oproept om ideeën in te dienen.

 • De weg naar open science

  Nieuws - De wereldwijde beweging naar open science krijgt steeds meer steun, maar stuit ook op weerstand en belemmeringen. Erik Fledderus (algemeen directeur van SURF) en Stan Gielen (voorzitter NWO) schrijven in een opiniestuk op ScienceGuide.nl wat er nodig is om open science te doen slagen.

 • Meld je aan voor de prijsuitreiking Nederlandse Dataprijs op 28 november 2018

  Nieuws - Dit jaar wordt voor de 5e keer de Nederlandse Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 28 november bij NWO in Den Haag. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan.

 • Meld je aan voor Super Day 2018

  Nieuws - De registratie voor de jaarlijkse Super Day van SURFsara is geopend. Meld je aan en duik in de wereld van data, high performance computing en ict-innovatie voor onderzoek.

 • Problemen met inpandige connectiviteit? Doe mee aan de SURF-wedstrijd

  Nieuws - Loop je tegen beperkingen aan door gebrek aan inpandige mobiele dekking? Of wil je dat je campus in de toekomst met wifi, 4G en 5G een zeer betrouwbare verbinding biedt? SURF biedt instellingen een kans om samen een indoordekkingvraagstuk op innovatieve wijze aan te pakken. Meld je uiterlijk 12 november aan en win een proef op jouw campus!

 • Top 3 genomineerden SURF Onderwijsawards bekend

  Nieuws - Vandaag heeft de jury, bestaande uit Jacco Jasperse (HZ), Felienne Hermans (TUD) en Christien Bok (SURF) een top 3 van genomineerden voor de SURF Onderwijsawards 2018 samengesteld. De keuze was moeilijk, want het waren stuk voor stuk prachtige initiatieven van mensen die met passie bezig zijn met onderwijsinnovatie en daarvoor ICT inzetten.

 • Vernieuwde HORA op 1 november live

  Nieuws - HORA is vernieuwd. HORA biedt instrumenten voor de inrichting van de organisatie en informatievoorziening binnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen. In HORA 2.0 vind je een referentiearchitectuur met onder andere meer detaillering in verschillende componenten. Vanaf 15 oktober kun je de preview bekijken, en op 1 november gaat HORA 2.0 live.

 • Werk maken van onderwijsinnovatie? Kom naar de Wacky Learning Space!

  Nieuws - Heb jij vragen als: hoe krijg ik docenten zo ver dat ze nieuwe technologieën gaan gebruiken? Hoe zet ik een onderwijsinnovatie-verandertraject op? Waar vind ik gelijkgestemden die ook snel vooruit willen? Kom dan naar de Wacky Learning Space tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018 op 6 en 7 november in congrescentrum 1931 in Den Bosch.

 • Grootscheepse cybercrisisoefening OZON

  Nieuws - De afgelopen dagen waren computers van 50 onderwijs- en onderzoeksinstellingen versleuteld, vertrouwelijke gegevens waren gestolen en de instellingen werden gechanteerd. Tenminste: dat was het scenario van crisisoefening OZON. In werkelijkheid was er gelukkig niets aan de hand.

 • Doede Vierstra benoemd tot president van de raad van commissarissen van SURF

  Nieuws - De heer Doede Vierstra (59) is unaniem benoemd tot president van de raad van commissarissen van SURF tijdens de Ledenraad van SURF op 2 oktober 2018. Als kwartiermaker gaat hij een voorstel doen voor het samenstellen van een nieuwe RvC voor de Coöperatie SURF.

 • SURF Magazine 03: de sprong in het diepe

  Nieuws - SURF Magazine 03 is uit! Antropologe Lauren Herckis (Carnegie Mellon University) deelt haar visie op 20 jaar universiteitscultuur en onderwijsinnovatie. De Hanzehogeschool transformeert naar een smart campus en Peter Rake, programmamanager 5Groningen bij de Economic Board Groningen, schrijft in zijn gastcolumn over de kansen die 5G biedt.

 • Programma SURF Onderwijs- dagen 2018: trends, geleerde lessen en samen aan de slag!

  Nieuws - Wil jij binnen je eigen instelling (nieuwe) stappen zetten op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT? En zoek je daarvoor inspiratie, trends, geleerde lessen, nieuwe contacten en concrete handvatten. Kom dan naar de SURF Onderwijsdagen 2018 op 6 en 7 november in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

 • SURF: "Toewijziging frequenties voor inpandig gebruik moet flexibeler"

  Nieuws - De overheid gaat een aantal frequenties voor draadvrij netwerkverkeer opnieuw verdelen. SURF vindt dat deze frequenties flexibeler inzetbaar moeten worden, zodat deze voor inpandig gebruik beschikbaar komen wanneer ze niet storend zijn voor andere partijen. Met deze frequenties wordt inpandig netwerkverkeer op bijv. campussen betrouwbaarder.

 • Wie helpt mee met inventarisatie datastewardship?

  Nieuws - Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) zoekt deelnemers voor een taakgroep die een inventarisatie gaat maken van functie-invullingen van 'de datasteward' op basis van een online vragenlijst en interviews in het land.