Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Twee nieuwe commissarissen Coöperatie SURF

  Nieuws - Op 6 december 2018 heeft de ledenraad van SURF Edwin van Huis (60) en Gabriël Zwart (54) unaniem benoemd als commissaris van SURF. Samen met Doede Vierstra, president-commissaris, vormen zij de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Coöperatie SURF.

 • Onderzoeksteams delen hun data eenvoudig met Research Drive

  Nieuws - Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan veel opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen, het bedrijfsleven of internationale partners? Speciaal voor deze vraag hebben wij de nieuwe dienst Research Drive ontwikkeld, een online omgeving voor het delen van onderzoeksgegevens.

 • Vul de vragenlijst in over datastewardship

  Nieuws - Ben jij een dataexpert die ondersteuning biedt aan onderzoekers, of een leidinggevende van zo’n dataexpert? Vul dan de vragenlijst in van de LCRDM-taakgroep Data Stewardship. De resultaten helpen instellingen om datastewardship te implementeren.

 • Help mee: handreiking voor virtuele onderzoeksomgevingen

  Nieuws - Wil jij meewerken aan een landelijke handreiking met objectieve criteria waaraan een virtuele onderzoeksomgeving moet voldoen? Meld je dan aan voor de taakgroep Research Workspace van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM).

 • SURF Netwerkdag 2019: schrijf je in en dien je sessievoorstel in

  Nieuws - Save the date en schrijf je snel in voor de SURF Netwerkdag op 21 mei 2019 in Amersfoort. Je wordt er bijgepraat en we gaan in gesprek over trends op netwerkgebied relevant voor onderwijs en onderzoek. Naast het inhoudelijke programma is er veel gelegenheid om te netwerken. Nieuw dit jaar: dien zelf een sessievoorstel in!

 • Astronomie en deeltjesfysica bundelen krachten voor European Open Science Cloud

  Nieuws - De partners in het ESCAPE-project openen nieuwe wegen naar het begrijpen van het Universum. Ze doen dit door de infrastructuren voor fundamenteel onderzoek van de grootste astronomische structuren tot de meest fundamentele deeltjes te combineren. Het project start in het eerste kwartaal van 2019.

 • SURFdrive is nu nog veiliger met OAuth

  Nieuws - Inloggen op de SURFdrive-applicatie op je computer gaat voortaan dankzij OAuth via je browser. Dat biedt meer veiligheid en meer mogelijkheden. Verder kun je verschillende mappen op je computer kiezen om mee te synchroniseren en hebben we andere kleine aanpassingen doorgevoerd.

 • Blauwdruk voor pan-Europees quantum-internet

  Nieuws - Het toekomstige quantum-internet zal spectaculaire nieuwe toepassingen bieden, omdat het veilige kwantumcommunicatie mogelijk maakt tussen 2 willekeurige punten op aarde. De Quantum Internet Alliance (QIA) gaat de benodigde technologie te ontwikkelen en zo een blauwdruk creëren voor een pan-Europees quantum-internet. SURF draagt hieraan bij.

 • Universiteiten en hogescholen van start met Versnellingsplan

  Nieuws - Tijdens de SURF onderwijsdagen zijn de aanvoerders en teams van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT gepresenteerd. In dit vierjarig programma van de Vereniging van Universiteiten, de Vereniging Hogescholen en SURF werken 40 universiteiten en hogescholen samen aan de kansen die digitalisering biedt voor het hoger onderwijs in Nederland.

 • Denk mee over het nieuwe surf.nl

  Nieuws - Wil jij meedenken over de nieuwe website van SURF? Help ons de best mogelijke site te maken en neem deel aan het SURF-websitepanel.

 • SURF Onderwijsawards 2018 voor Ashwin Brouwer, Nico Juist, Sharon Klinkenberg, Maksut Gavaz en Anja Oskamp

  Nieuws - Tijdens de SURF Onderwijsdagen hebben onderwijsadviseur Ashwin Brouwer, ICT-specialist Nico Juist, docent Sharon Klinkenberg, student Maksut Gavaz en bestuurder Anja Oskamp een SURF Onderwijsaward in ontvangst genomen.

 • SURF rondt eerste fase netwerk van de toekomst af

  Nieuws - SURF werkt binnen project SURFnet8 aan de doorontwikkeling van het SURFnet-netwerk. De migratie van de nieuwe optische laag van het SURFnet-netwerk is afgerond. Begin 2019 start de migratie van de servicelaag; de tweede fase in het project. Naar verwachting is deze migratie in 2021 volledig afgerond.

 • Laat weten wat jij met learning analytics doet

  Nieuws - De special interest group (SIG) Learning Analytics wil de inzet van learning analytics in het Nederlandse onderwijs in kaart brengen. Laat weten wat jij en jouw instelling doen met learning analytics, zodat best practices gedeeld kunnen worden en dat we van elkaar leren wat wel en niet werkt.

 • Maak kennis met de Sticky Campus

  Nieuws - Sticky Campus is een mobiele, digitale onderwijsruimte waarin online samenwerken centraal staat. Tijdens de SURF Onderwijsdagen kun je op de Sticky Campus zelf experimenteren met nieuwe technieken en werkvormen. Na 7 november strijkt deze roadshow voor 3 weken neer op de Universiteit Utrecht.

 • 13 instellingen doen pilot met edubadges

  Nieuws - In vervolg op de proof of concept (PoC), start deze maand de pilot met edubadges. Daarin experimenteren 13 instellingen met het maken en toekennen van badges aan studenten. Hiervoor maken zij gebruik van de badge-infrastructuur, die is verrijkt met nieuwe functionaliteiten waarnaar veel vraag bleek in de PoC. De pilot loopt tot de zomer van 2019.