Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Maak kennis met quantumcomputing op het Quantum Inspire-platform

  Nieuws - QuTech heeft een platform gelanceerd waarmee je de mogelijkheden en (toekomstige) kracht van quantumcomputing kan verkennen. Gebruikers krijgen toegang tot verschillende technologieën voor quantumberekeningen en maken zo kennis met de principes van quantum computing. Grotere algoritmes worden uitgevoerd op de nationale supercomputer van SURFsara.

 • Opnieuw record SURFconext: ruim 3,6 miljoen logins in eerste collegeweek

  Nieuws - In de eerste week van het nieuwe collegejaar heeft SURFconext traditiegetrouw een nieuw record gehaald. Afgelopen week werd ruim 3,6 miljoen maal ingelogd met SURFconext. Dit is een stijging van ruim 38 procent ten opzichte van de vorige recordweek, in september 2017.

 • Meer dan 50.000 publicaties op HBO Kennisbank

  Nieuws - Begin september behaalde HBO Kennisbank de mijlpaal van 50.000 online publicaties en scripties. Via HBO Kennisbank publiceren studenten, lectoren en onderzoekers van hogescholen artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken. Deze zijn hier zoveel mogelijk open access beschikbaar voor uitwisseling en (her)gebruik.

 • Niels den Otter spreekt over SURFnet8 bij Juniper Networks Summit

  Nieuws - Niels den Otter, teamhoofd netwerkengineering bij SURF, geeft op 20 september een presentatie over het project SURFnet8. Dit doet hij tijdens de Juniper Networks Benelux Summit te Breda, met als thema Simplifying the path to Multicloud.

 • Denk en stem mee over de evolutie van EOSC en FAIR-data

  Nieuws - De European Open Science Cloud, kortweg EOSC, is het Europese programma dat bouwt aan een virtuele onderzoeksomgeving. Via EOSC kunnen wetenschappers, professionals en ook het publiek in de nabije toekomst data, services en onderzoeksresultaten delen en hergebruiken. Deel jouw wensen en gedachten via de online EOSC Stakeholder Open Consultation.

 • Nationale supercomputer Cartesius

  Wat machine learning kan doen voor high performance computing

  Nieuws - Zijn machine learning en deep learning geschikt om wetenschappelijke workloads op een supercomputer te verbeteren, versnellen of vervangen? Dat onderzoeken we, samen met partners uit diverse wetenschapsgebieden, in het project Machine learning enhanced high performance computing applications in het kader van SURF Open Innovation Lab.

 • Nationale servicedesk voor internationale onderzoeksinfrastructuur

  Nieuws - SURFsara heeft een succesvolle proof of concept uitgevoerd voor een ELIXIR supportdesk, gebaseerd op ons 'national servicedesk'-model. De supportdesk ondersteunt gebruikers bij de ELIXIR authenticatie- en authorisatie-infrastructuur (AAI). Het model is nu klaar om breder toegepast te worden binnen ELIXIR.

 • Banner Diensten en ondersteuning voor onderzoek

  Call for proposals stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019 staat open

  Nieuws - De stimuleringsregeling Open en online onderwijs gaat weer van start. De minister van OCW stelt hierin financiering beschikbaar aan hogeronderwijsinstellingen. De regeling staat open voor experimenten met online onderwijs en voor initiatieven om open leermateriaal in te zetten. Je kunt je projectvoorstel tot 17 december 2018 indienen.

 • Pilot Science Collaboration Zone: SURF helpt onderzoekers

  Nieuws - Om onderzoekers binnen en buiten Nederland goed en veilig te laten samenwerken, werkt SURF aan de Science Collaboration Zone (SCZ). Via SCZ kunnen zij bij onderzoekstools inloggen met hun eigen instellingsaccount en kunnen ze samenwerken met (inter)nationale collega’s. Een aantal instellingen doet mee aan een pilot.

 • Met 47 inzendingen voor Dataprijs wordt het spannend

  Nieuws - Op 1 juli zijn de aanmeldingen voor de Nederlandse Dataprijs gesloten met wel 47 ingezonden datasets. Een jury zal zich buigen over de ontvangen inzendingen. De prijsuitreiking is op 28 november. Wil je daarbij aanwezig zijn? Meld je aan.

 • Wetenschappelijke data veilig koppelen en analyseren met ODISSEI Data Facility

  Nieuws - Samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werkt SURF aan een virtuele IT-omgeving waar onderzoekers gekoppelde data kunnen analyseren in een high performance computing-omgeving: de ODISSEI Data Facility (ODF).

 • Nieuw privacy-awarenessmateriaal beschikbaar voor onderwijs en onderzoek

  Nieuws - Na het eerste privacy-awarenessmateriaal voor onderzoek, zijn er nu ook een e-learningmodule en slidedeck gericht op onderwijs beschikbaar in de Cybersave Yourself-toolkit.

 • Aan de slag met e-waste: Hogeschool Arnhem Nijmegen en Rijksuniversiteit Groningen

  Nieuws - Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Rijksuniversiteit Groningen hebben zich laten inspireren door de activiteiten van SURF rond het thema e-waste (elektronisch afval). HAN en RUG delen hun ervaringen met andere instellingen in een good practice.

 • Bull Sequana Nationale Supercomputer Cartesius SURFsara Amsterdam datacenter rekenkracht computer compute power

  SURF pleit voor een sterk Europa op het gebied van high performance computing

  Nieuws - De halfjaarlijkse HPC TOP500 kent een nieuwe nummer 1: de Amerikaanse Summit-supercomputer. Ondertussen wordt in Nederland hard gewerkt aan een nieuwe Nationale Supercomputer. Deze HPC-voorziening moet bovendien bijdragen aan een versteviging van Europa’s concurrentiepositie, zegt Anwar Osseyran, bestuurder bij SURF.

 • SURFdrive-documenten online en tegelijk met anderen bewerken

  Nieuws - Vanaf vrijdag 22 juni kun je je SURFdrive-documenten via je webbrowser bewerken. Je hoeft je bestanden dus niet lokaal op te slaan of software te installeren. En bestanden die je met andere SURFdrive-gebruikers deelt, kunnen jullie zelfs tegelijk bewerken.