Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Onderwijshackers gezocht voor de SURF Onderwijsawards

  Nieuws - SURF vraagt mbo-, hbo- en wo-instellingen voor het derde jaar op rij om de mensen aan te wijzen die het verschil maken in onderwijsinnovatie: de onderwijshackers. Op 6 november ontvangen de winnende onderwijshackers een SURF Onderwijsaward tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018.

 • Wat doet SURF op het gebied van de AVG?

  Nieuws - Sinds 25 mei 2018 is de AVG, nieuwe Europese privacywetgeving, van toepassing. De AVG heeft veel invloed op hoe instellingen omgaan met persoonsgegevens. Wat doet SURF al op dit gebied, en wat kun je in de nabije toekomst van ons verwachten?

 • Overeenkomst iBabs voor papierloos vergaderen met een jaar verlengd

  Nieuws - SURFmarket heeft de licentieovereenkomsten met iBabs met een jaar verlengd tot 1 juni 2019. Met iBabs Pro is het mogelijk om papierloos te vergaderen. Instellingen kunnen hun overeenkomst per 1 juni verlengen.

 • Mbo-instellingen maken gratis beschikbare AVG-modelregisters

  Nieuws - Een aantal mbo-instellingen heeft in samenwerking met SURF en Kennisnet modelregisters van verwerkingsactiviteiten opgesteld. Iedere organisatie kan deze modellen kosteloos gebruiken om zo gemakkelijker te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

 • Stephen Hawking’s laatste artikel open access beschikbaar

  Nieuws - Het laatste artikel van Stephen Hawking is open access beschikbaar gesteld in het Journal of High Energy Physics. Dit is mogelijk gemaakt door het project SCOAP3. SURFmarket vertegenwoordigt binnen SCOAP3 het UKB en NWO

 • Overeenkomst JAMF voor beheer Apple devices vernieuwd

  Nieuws - SURFmarket en MASS IT hebben de overeenkomst voor JAMF (het voormalige Casper Suite) met een jaar verlengd tot 1 juni 2019. Met JAMF kunnen Apple devices van afstand beheerd worden. Instellingen kunnen per 1 juni hun overeenkomst verlengen.

 • Nieuwe spambestrijdingsmethode wint prijs

  Nieuws - Olivier van der Toorn heeft vorige week de Best Paper Award gekregen voor de afstudeeropdracht die hij bij SURFnet deed. De prijs werd uitgereikt tijdens het Network Operations and Management Symposium in Taiwan. Hij bedacht een methode om moeilijk detecteerbare spam vroegtijdig op te sporen. De methode wordt al toegepast in SURFmailfilter.

 • Neem deel aan de enquête en het webinar over Open Access Boeken

  Nieuws - Eind vorig jaar heeft Knowledge Echange* een rapport gepubliceerd over Open Access Monographs, ofwel Open Access Boeken. In Open Access-land wordt vooral over artikelen in tijdschriften gesproken, maar boeken blijven vaak onderbelicht.

 • Ga met korting naar Online Educa Berlijn

  Nieuws - Op 5, 6 en 7 december vindt de Online Educa Conferentie plaats in Berlijn. Je doet daar ideeën op over ontwikkelingen en trends in digitaal leren. Wil jij naar deze conferentie en is je instelling lid van SURF? Vraag dan een kortingscode aan, want SURF-leden krijgen 130 euro korting. De Call for Proposals voor de conferentie sluit op 30 april.

 • 12 nieuwe projecten open en online onderwijs gehonoreerd

  Nieuws - In de vierde ronde van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs heeft de minister van OCW 12 projectaanvragen gehonoreerd: 7 projecten met interessante toepassingen van peer feedback en peer assessment, en 5 samenwerkingsprojecten met vakcommunity's die open leermaterialen gaan inzetten. In totaal zijn 39 voorstellen ingediend.

 • SURF werkt met partners aan back-up en delen van trans-Atlantische capaciteit

  Nieuws - SURF heeft met Internet2, ESnet, CANARIE, NORDUnet en GÉANT, binnen het ANA-consortium (Advanced North Atlantic), een overeenkomst getekend met het NEAAR-project (Networks for European, American and African Research). Hiermee worden o.a. voordelen op het vlak van bandbreedte behaald.

 • Kom je - net als SURF - naar OE Global 2018? Meld je nu aan met korting

  Nieuws - Van 24-26 april 2018 vindt de jaarlijkse internationale OE Global plaats in Delft. SURF verzorgt enkele sessies. SURF-leden kunnen de conferentie met korting bezoeken. Aanmelden kan tot en met maandag 16 april. Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van open onderwijs en laat je inspireren door sprekers uit de hele wereld.

 • Challenge voor leveranciers: hoe kunnen tools peer feedback en peer assessment ondersteunen?

  Nieuws - Een docent kan peer feedback in diverse contexten inzetten. Een tool kiezen is daardoor lastig. Met deze challenge biedt SURF een aantal leveranciers een podium om de mogelijkheden van hun peerfeedback- of peerassessmenttool te presenteren op de Challenge day op 27 september. Stuur uiterlijk 1 juni je voorstel in.

 • SURFnet's CTO Erik Huizer gaat naar GÉANT

  Nieuws - Erik Huizer kondigt na 6 jaar zijn vertrek aan als Chief Technology Officer (CTO) bij SURFnet. Hij wordt per 1 mei 2018 CEO van GÉANT, het pan-Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk, waar SURFnet lid van is. We zien Huizer niet graag vertrekken, maar zien uit naar de samenwerking met hem in zijn nieuwe rol.

 • Nieuwe directe link vanuit Zuid-Afrika draagt bij aan internationaal onderzoek

  Nieuws - De Zuid-Afrikaanse NREN (National Research and Education Network), bestaande uit SANReN en TENET, is via een 20 Gbit/s-verbinding aangesloten op NetherLight, de open exchange van SURF in Amsterdam. Deze nieuwe directe link biedt capaciteit voor een aantal internationale wetenschappelijke projecten, waaronder de SKA (Square Kilometre Array).