Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Bereikbaarheid SURF rond de feestdagen

  Nieuws - Het kantoor van SURF in Utrecht is in de kerstvakantie geopend, met uitzondering van de feestdagen. Het kantoor van SURF in Amsterdam is gesloten van 24 december tot en met 1 januari 2018. SURF wenst je fijne feestdagen en een inspirerend 2019!

 • SURFcert Capture the Flag 2018 gewonnen door NFI

  Nieuws - Op 18 december streden 26 mensen samen in teams om de eeuwige roem, én om de vlag. SURFcert organiseerde wederom een Capture the Flag-event. Het winnende team was afkomstig van het Nederlands Forensisch Instituut.

 • 27 aanvragen voor stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Nieuws - In de vijfde ronde van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs zijn 27 aanvragen ingediend in 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen door 24 instellingen. Met de regeling kunnen hogeronderwijsinstellingen ervaring opdoen met open en online onderwijs. Instellingen hebben in totaal 2.432.780,51 euro aangevraagd.

 • Corerouters SURFnet-netwerk succesvol vervangen

  Nieuws - SURF bouwt al enige tijd aan de ontwikkeling van het netwerk van de toekomst. Op 18 december hebben we een volgende stap gezet in de transitie naar de nieuwe servicelaag, door het vervangen van de tweede corerouter. Hiermee is het vervangen van de corerouters op onze hoofdlocaties in Amsterdam succesvol afgerond.

 • Winnaars dataprijs 2018

  Nieuws - De Nederlandse Dataprijs gaat dit jaar naar Portable Antiquities of the Netherlands, BBMRI-omics en OpenINTEL Active DNS Measurements. De prijzen werden 28 november door NWO-voorzitter Stan Gielen uitgereikt, tijdens het succesvolle event ‘Celebrating Data! What’s next?’

 • Anja Oskamp nieuw lid van de WTR

  Nieuws - Op 6 december is prof. mr. Anja Oskamp benoemd als lid van de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR) door de ledenraad van SURF. De WTR is een onafhankelijk adviesorgaan van SURF, de leden worden benoemd op persoonlijke titel.

 • Inschrijving netwerkconferentie TNC19 geopend

  Nieuws - Je kunt je vanaf nu tot en met 10 juni 2019 inschrijven voor TNC19, de grootste Europese conferentie op het gebied van onderwijs- en onderzoeksnetwerken. TNC19 vindt plaats van 16 tot en met 20 juni 2019 in Tallinn, Estland. Het thema luidt ‘Forging Digital Societies'.

 • Twee nieuwe commissarissen Coöperatie SURF

  Nieuws - Op 6 december 2018 heeft de ledenraad van SURF Edwin van Huis (60) en Gabriël Zwart (54) unaniem benoemd als commissaris van SURF. Samen met Doede Vierstra, president-commissaris, vormen zij de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Coöperatie SURF.

 • Onderzoeksteams delen hun data eenvoudig met Research Drive

  Nieuws - Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan veel opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen, het bedrijfsleven of internationale partners? Speciaal voor deze vraag hebben wij de nieuwe dienst Research Drive ontwikkeld, een online omgeving voor het delen van onderzoeksgegevens.

 • Vul de vragenlijst in over datastewardship

  Nieuws - Ben jij een dataexpert die ondersteuning biedt aan onderzoekers, of een leidinggevende van zo’n dataexpert? Vul dan de vragenlijst in van de LCRDM-taakgroep Data Stewardship. De resultaten helpen instellingen om datastewardship te implementeren.

 • Help mee: handreiking voor virtuele onderzoeksomgevingen

  Nieuws - Wil jij meewerken aan een landelijke handreiking met objectieve criteria waaraan een virtuele onderzoeksomgeving moet voldoen? Meld je dan aan voor de taakgroep Research Workspace van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM).

 • Bouwen aan de volgende generatie high-performance computing-infrastructuur

  Nieuws - Het DAS-6 project, dat is gericht op het bouwen van de volgende generatie high performance computing-infrastructuur, heeft een subsidie van EUR 500.000 gekregen van NWO. De DAS-6 projectpartners zijn VU, UvA, Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft, ASTRON, SURFsara en het Netherlands eScience Center.

 • SURF Netwerkdag 2019: schrijf je in en dien je sessievoorstel in

  Nieuws - Save the date en schrijf je snel in voor de SURF Netwerkdag op 21 mei 2019 in Amersfoort. Je wordt er bijgepraat en we gaan in gesprek over trends op netwerkgebied relevant voor onderwijs en onderzoek. Naast het inhoudelijke programma is er veel gelegenheid om te netwerken. Nieuw dit jaar: dien zelf een sessievoorstel in!

 • Astronomie en deeltjesfysica bundelen krachten voor European Open Science Cloud

  Nieuws - De partners in het ESCAPE-project openen nieuwe wegen naar het begrijpen van het Universum. Ze doen dit door de infrastructuren voor fundamenteel onderzoek van de grootste astronomische structuren tot de meest fundamentele deeltjes te combineren. Het project start in het eerste kwartaal van 2019.

 • SURFdrive is nu nog veiliger met OAuth

  Nieuws - Inloggen op de SURFdrive-applicatie op je computer gaat voortaan dankzij OAuth via je browser. Dat biedt meer veiligheid en meer mogelijkheden. Verder kun je verschillende mappen op je computer kiezen om mee te synchroniseren en hebben we andere kleine aanpassingen doorgevoerd.