Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Vernieuwde HORA op 1 november live

  Nieuws - HORA is vernieuwd. HORA biedt instrumenten voor de inrichting van de organisatie en informatievoorziening binnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen. In HORA 2.0 vind je een referentiearchitectuur met onder andere meer detaillering in verschillende componenten. Vanaf 15 oktober kun je de preview bekijken, en op 1 november gaat HORA 2.0 live.

 • Werk maken van onderwijsinnovatie? Kom naar de Wacky Learning Space!

  Nieuws - Heb jij vragen als: hoe krijg ik docenten zo ver dat ze nieuwe technologieën gaan gebruiken? Hoe zet ik een onderwijsinnovatie-verandertraject op? Waar vind ik gelijkgestemden die ook snel vooruit willen? Kom dan naar de Wacky Learning Space tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018 op 6 en 7 november in congrescentrum 1931 in Den Bosch.

 • Grootscheepse cybercrisisoefening OZON

  Nieuws - De afgelopen dagen waren computers van 50 onderwijs- en onderzoeksinstellingen versleuteld, vertrouwelijke gegevens waren gestolen en de instellingen werden gechanteerd. Tenminste: dat was het scenario van crisisoefening OZON. In werkelijkheid was er gelukkig niets aan de hand.

 • Doede Vierstra benoemd tot president van de raad van commissarissen van SURF

  Nieuws - De heer Doede Vierstra (59) is unaniem benoemd tot president van de raad van commissarissen van SURF tijdens de Ledenraad van SURF op 2 oktober 2018. Als kwartiermaker gaat hij een voorstel doen voor het samenstellen van een nieuwe RvC voor de Coöperatie SURF.

 • SURF Magazine 03: de sprong in het diepe

  Nieuws - SURF Magazine 03 is uit! Antropologe Lauren Herckis (Carnegie Mellon University) deelt haar visie op 20 jaar universiteitscultuur en onderwijsinnovatie. De Hanzehogeschool transformeert naar een smart campus en Peter Rake, programmamanager 5Groningen bij de Economic Board Groningen, schrijft in zijn gastcolumn over de kansen die 5G biedt.

 • In memoriam Daphne Riksen

  Nieuws - Vrijdag 14 september jl. is onze collega Daphne Riksen door een noodlottig ongeval om het leven gekomen tijdens ons bedrijfsuitje. Wij zijn enorm aangeslagen en bedroefd door het overlijden van Daphne en kunnen eigenlijk nog niet bevatten wat er is gebeurd.

 • Programma SURF Onderwijs- dagen 2018: trends, geleerde lessen en samen aan de slag!

  Nieuws - Wil jij binnen je eigen instelling (nieuwe) stappen zetten op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT? En zoek je daarvoor inspiratie, trends, geleerde lessen, nieuwe contacten en concrete handvatten. Kom dan naar de SURF Onderwijsdagen 2018 op 6 en 7 november in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

 • SURF: "Toewijziging frequenties voor inpandig gebruik moet flexibeler"

  Nieuws - De overheid gaat een aantal frequenties voor draadvrij netwerkverkeer opnieuw verdelen. SURF vindt dat deze frequenties flexibeler inzetbaar moeten worden, zodat deze voor inpandig gebruik beschikbaar komen wanneer ze niet storend zijn voor andere partijen. Met deze frequenties wordt inpandig netwerkverkeer op bijv. campussen betrouwbaarder.

 • Wie helpt mee met inventarisatie datastewardship?

  Nieuws - Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) zoekt deelnemers voor een taakgroep die een inventarisatie gaat maken van functie-invullingen van 'de datasteward' op basis van een online vragenlijst en interviews in het land.

 • Maak kennis met quantumcomputing op het Quantum Inspire-platform

  Nieuws - QuTech heeft een platform gelanceerd waarmee je de mogelijkheden en (toekomstige) kracht van quantumcomputing kan verkennen. Gebruikers krijgen toegang tot verschillende technologieën voor quantumberekeningen en maken zo kennis met de principes van quantum computing. Grotere algoritmes worden uitgevoerd op de nationale supercomputer van SURFsara.

 • Opnieuw record SURFconext: ruim 3,6 miljoen logins in eerste collegeweek

  Nieuws - In de eerste week van het nieuwe collegejaar heeft SURFconext traditiegetrouw een nieuw record gehaald. Afgelopen week werd ruim 3,6 miljoen maal ingelogd met SURFconext. Dit is een stijging van ruim 38 procent ten opzichte van de vorige recordweek, in september 2017.

 • Meer dan 50.000 publicaties op HBO Kennisbank

  Nieuws - Begin september behaalde HBO Kennisbank de mijlpaal van 50.000 online publicaties en scripties. Via HBO Kennisbank publiceren studenten, lectoren en onderzoekers van hogescholen artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken. Deze zijn hier zoveel mogelijk open access beschikbaar voor uitwisseling en (her)gebruik.

 • Niels den Otter spreekt over SURFnet8 bij Juniper Networks Summit

  Nieuws - Niels den Otter, teamhoofd netwerkengineering bij SURF, geeft op 20 september een presentatie over het project SURFnet8. Dit doet hij tijdens de Juniper Networks Benelux Summit te Breda, met als thema Simplifying the path to Multicloud.

 • Denk en stem mee over de evolutie van EOSC en FAIR-data

  Nieuws - De European Open Science Cloud, kortweg EOSC, is het Europese programma dat bouwt aan een virtuele onderzoeksomgeving. Via EOSC kunnen wetenschappers, professionals en ook het publiek in de nabije toekomst data, services en onderzoeksresultaten delen en hergebruiken. Deel jouw wensen en gedachten via de online EOSC Stakeholder Open Consultation.

 • Nationale supercomputer Cartesius

  Wat machine learning kan doen voor high performance computing

  Nieuws - Zijn machine learning en deep learning geschikt om wetenschappelijke workloads op een supercomputer te verbeteren, versnellen of vervangen? Dat onderzoeken we, samen met partners uit diverse wetenschapsgebieden, in het project Machine learning enhanced high performance computing applications in het kader van SURF Open Innovation Lab.