Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Overeenkomst met SAS voor analytics-software met een jaar verlengd

  Nieuws - SURFmarket heeft de licentieovereenkomst met SAS Institute met een jaar verlengd tot en met 30 juni 2019. SAS Institute biedt pakketten met analytics-sofware voor onder meer data-analyse en data modeling. Je kunt je overeenkomst per 1 juli verlengen.

 • SURF nodigt marktpartijen uit voor marktconsultatie roosterapplicaties

  Nieuws - Veel onderwijsinstellingen zijn bezig hun onderwijs flexibel in te richten. Dat heeft ook invloed op hun onderwijslogistieke processen, waaronder het roosterproces. SURF nodigt marktpartijen uit deel te nemen aan een marktconsultatie voor roosterapplicaties voor flexibel onderwijs. Reageer uiterlijk 15 juli.

 • Meld je aan voor de Learning & Student Analytics Conference

  Nieuws - Artificial intelligence neemt in alle sectoren van het onderwijs een steeds prominentere plek in. Dit onderwerp staat daarom centraal tijdens de Learning & Student Analytics Conference (LSAC) 2018. LSAC brengt onderzoekers, beleidsmakers, onderwijsondersteuners en studenten bij elkaar om de laatste inzichten rond learning analytics te bespreken.

 • Andres Steijaert wint GÉANT Community Award 2018

  Nieuws - Andres Steijaert, medewerker SURF, ontving tijdens TNC18 in Trondheim de GÉANT Community Award 2018. GÉANT, het Europese onderwijs- en onderzoeksnetwerk, kende Steijaert de prijs toe voor de tomeloze inzet waarmee hij werkt aan een goede en veilige clouddienstverlening voor het Europese onderwijs en onderzoek. De jury was unaniem in zijn besluit.

 • Groene boodschappenkarretjes - foto Mark Nockleby via Flickr (cc)

  Criterialijsten maken maatschappelijk verantwoord inkopen ICT makkelijker

  Nieuws - Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) betekent dat je niet alleen let op de prijs en kwaliteit van de producten of diensten die je inkoopt, maar ook op de effecten op het milieu, mens en maatschappij. SURF ontwikkelde voor enkele IT-productgroepen overzichten met criteria die inkopers en IT-managers op weg helpen om ICT duurzaam in te kopen.

 • Data: het nieuwe goud en de toekomst is federatief

  Nieuws - Marco de Vos (algemeen directeur ASTRON), Ronald Stolk (directeur van het Centrum voor Informatie Technologie, Rijksuniversiteit Groningen) en Anwar Osseyran (algemeen directeur SURFsara) roepen via een opiniestuk bij Computable.nl op tot de oprichting van een Nederlandse data-federatie.

 • Kom meer te weten over standaardenorganisatie IMS Global

  Nieuws - Op maandag 2 juli organiseert SURF een informatiebijeenkomst over standaardenorganisatie IMS Global met spreker Colin Smythe, strategisch architect bij IMS Global. Meld je nu aan.

 • Atos Quantum Learning Machine beschikbaar bij SURFsara

  Nieuws - In het kader van het SURF Open Innovation Lab is de Atos 30-qubit Quantum Learning Machine (QLM30) bij SURFsara beschikbaar. Onderzoekers, ingenieurs en studenten kunnen hiermee experimenteren met quantum computing. Quantumcomputers gebruiken qubits om berekeningen uit te voeren, waardoor ze veel efficiënter zijn dan conventionele computers.

 • Naar meer en echt groene stroom in het hoger onderwijs

  Nieuws - Binnen het hoger onderwijs bestaat de behoefte om een grotere, meer structurele bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland. In het verkennende onderzoek van SURF 'Stroom: meer groen, écht groen', zijn de strategische opties uitgewerkt. Strategische partnerships en een collectief van voorlopers spelen hierbij een grote rol.

 • Overeenkomst met JSTOR voor wetenschappelijke content met drie jaar verlengd

  Nieuws - De overeenkomst tussen SURFmarket en JSTOR is met drie jaar verlengd. Nieuw in deze overeenkomst zijn wetenschappelijke tijdschriften met de thema’s sustainability en security studies. Instellingen die voorheen deelnamen, kunnen per direct inschrijven om hun toegang te behouden. Alle andere instellingen kunnen nieuwe pakketten afnemen.

 • Onderwijshackers gezocht voor de SURF Onderwijsawards

  Nieuws - SURF vraagt mbo-, hbo- en wo-instellingen voor het derde jaar op rij om de mensen aan te wijzen die het verschil maken in onderwijsinnovatie: de onderwijshackers. Op 6 november ontvangen de winnende onderwijshackers een SURF Onderwijsaward tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018.

 • Wat doet SURF op het gebied van de AVG?

  Nieuws - Sinds 25 mei 2018 is de AVG, nieuwe Europese privacywetgeving, van toepassing. De AVG heeft veel invloed op hoe instellingen omgaan met persoonsgegevens. Wat doet SURF al op dit gebied, en wat kun je in de nabije toekomst van ons verwachten?

 • Overeenkomst iBabs voor papierloos vergaderen met een jaar verlengd

  Nieuws - SURFmarket heeft de licentieovereenkomsten met iBabs met een jaar verlengd tot 1 juni 2019. Met iBabs Pro is het mogelijk om papierloos te vergaderen. Instellingen kunnen hun overeenkomst per 1 juni verlengen.

 • Mbo-instellingen maken gratis beschikbare AVG-modelregisters

  Nieuws - Een aantal mbo-instellingen heeft in samenwerking met SURF en Kennisnet modelregisters van verwerkingsactiviteiten opgesteld. Iedere organisatie kan deze modellen kosteloos gebruiken om zo gemakkelijker te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

 • Stephen Hawking’s laatste artikel open access beschikbaar

  Nieuws - Het laatste artikel van Stephen Hawking is open access beschikbaar gesteld in het Journal of High Energy Physics. Dit is mogelijk gemaakt door het project SCOAP3. SURFmarket vertegenwoordigt binnen SCOAP3 het UKB en NWO