Rss

Nieuws

 • SURFsecureID: de nieuwe naam van SURFconext Sterke Authenticatie

  Nieuws - De naam van SURFconext Sterke Authenticatie verandert in SURFsecureID. De komende tijd zal de nieuwe naam ingevoerd worden. De naam weerspiegelt de verandering van de dienst: ook los van SURFconext te gebruiken en een focus op veiligheid. Met SURFsecureID kun je de toegang tot online diensten beter beveiligen, via tweefactorauthenticatie.

 • SURF Magazine 01: samenwerken versnelt innovatie in het onderwijs

  Nieuws - Pieter Duisenberg (Vereniging van Universiteiten), Erwin Bleumink (SURF) en Thom de Graaf (Vereniging Hogescholen) vertellen in een interview in SURF Magazine 01 over de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie. Verder in dit nummer: data van buitenaardse proporties, tien jaar SURFconext en eIDAS en de wet Digitale Overheid.

 • Privacydienstverlening helpt bij AVG compliancy

  Nieuws - Per 25 mei 2018 geldt binnen de gehele EU de Algemene verordening gegevensbescherming. Hierdoor is het nog belangrijker om privacyafspraken te maken met leveranciers. De nieuwe dienst Privacydienstverlening helpt instellingen bij het maken van privacyafspraken met uitgevers en ICT-leveranciers waar zij zelf licenties bij afnemen.

 • Toegang tot de Onderwijsdatabank van EDventure

  Nieuws - SURFmarket heeft een nieuwe driejarige overeenkomst gesloten met EDventure. EDventure is de branchevereniging van onderwijsadviesbureaus in Nederland. De overeenkomst biedt toegang tot de Onderwijsdatabank en is met name interessant voor pedagogiek- en lerarenopleidingen.

 • Record SURFconext: ruim 2,6 miljoen logins in eerste collegeweek

  Nieuws - In de eerste week van het nieuwe collegejaar heeft SURFconext weer een nieuw record gehaald. Afgelopen week werd ruim 2,6 miljoen maal ingelogd met SURFconext. Dit is een stijging van 24 procent ten opzichte van de vorige recordweek in februari.

 • OpenID Connect vanaf nu voor leveranciers beschikbaar in SURFconext

  Nieuws - Leveranciers die willen aansluiten op SURFconext, kunnen nu kiezen uit 2 open standaarden voor de technische koppeling: naast SAML is ook OpenID Connect (OIDC) beschikbaar. Voor OpenID Connect bestaan meer standaardimplementaties, waardoor diensten makkelijker aan te sluiten zijn op SURFconext. De eerste leverancier is inmiddels aangesloten.

 • Veilig en vertrouwd verbinden met eduVPN

  Nieuws - Vanaf 1 januari 2018 kunnen instellingen een nieuwe dienst van SURFnet afnemen: eduVPN. Hiermee kunnen hun gebruikers vanaf elke locatie versleuteld en dus veilig verbinding maken met internet of met (afgeschermde) instellingsdiensten vanaf hun computer, smartphone of tablet. Je kunt nu al kosteloos kennismaken met eduVPN.

 • Terugblik op 2016 met het SURF Jaaroverzicht

  Nieuws - In het online SURF Jaaroverzicht krijg je een terugblik op 2016, met veel beeld, video’s en links naar publicaties en interviews. Het jaaroverzicht geeft een indruk van de activiteiten die plaatsvonden in 2016, en de resultaten die we als SURF samen met de instellingen hebben behaald.

 • Veranderingen in aansluitovereenkomsten SURFconext

  Nieuws - De overeenkomst die SURF sluit met leveranciers voor aansluiting op SURFconext wordt gewijzigd. Uitgangspunt: een basisniveau afspreken rond het omgaan met persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie. Belangrijk hierbij is dat instellingen zelf aanvullende afspraken maken met de gekoppelde leveranciers, bijvoorbeeld in de bewerkersovereenkomst.

 • Laat weten hoe SURFconext Sterke Authenticatie je instelling beter kan ondersteunen

  Nieuws - SURFconext Sterke Authenticatie bestaat ruim een jaar. Een aantal instellingen gebruikt de dienst al, en tegelijkertijd laten instellingen weten dat ze bredere ondersteuning verwachten van SURFconext Sterke Authenticatie. Het SURFconext-team hoort daarom graag hoe de dienst nóg beter aan kan sluiten op de praktijk. Laat ons je wensen weten.

 • Avans en Inholland maken succesvol gebruik van SURFconext Sterke Authenticatie

  Nieuws - Avans Hogeschool en Hogeschool Inholland zorgen met SURFconext Sterke Authenticatie dat bepaalde diensten extra beveiligd worden. Door het gebruik van tiqr of een sms als extra inlogstap wordt de toegang tot cijfer- of toetsdiensten veiliger. Zij vertellen over hun ervaringen.

 • Terugblik What’s next @ SURFconext online

  Nieuws - Donderdag 2 november waren ongeveer 75 mensen aanwezig tijdens het seminar What’s Next @ SURFconext. Mocht je het seminar gemist hebben of was je verhinderd tijdens deze dag? De presentaties, een video-opname en een samenvattend blog staan nu online.

 • Hans Harmannij wint Joop Bautz Information Security Award

  Nieuws - Op 12 oktober won Hans Harmannij tijdens het Security-Congres 2016 de prestigieuze Joop Bautz Information Security Award. Hans schreef voor zijn studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen zijn masterscriptie over polymorfe pseudoniemen bij SURFnet.

 • eduTEAMs verhuist naar GÉANT

  Nieuws - eduTEAMs, de groepsmanagementdienst voor internationaal samenwerken die SURFnet in 2014 lanceerde, wordt overgedragen aan GÉANT, de Europese samenwerkingsorganisatie voor onderzoeksnetwerken. Hierdoor wordt eduTEAMs beter beschikbaar voor internationale gebruikers. GÉANT zoekt nog instellingen die eduTEAMs willen testen.

 • Record SURFconext: ruim 2 miljoen logins in 1 week

  Nieuws - Net als in voorgaande jaren nam het gebruik van SURFconext in de eerste week van het nieuwe collegejaar enorm toe. Afgelopen week hadden we een nieuw record: ruim 2 miljoen logins in 1 week.