Rss

Nieuws

 • Voortaan 250 gigabyte opslag op SURFdrive

  Nieuws - SURFdrive-gebruikers kunnen voortaan nog meer bestanden kwijt in hun account. Op veler verzoek is de opslagruimte van SURF’s cloudopslagdienst vandaag uitgebreid van 100 naar 250 gigabyte per gebruiker. De uitbreiding is gratis en direct beschikbaar.

 • NWO laat onderzoekers kennismaken met SURF

  Nieuws - Voor het eerst heeft NWO onderzoekers rechtstreeks in contact gebracht met SURF en andere aanbieders van ICT-voorzieningen voor onderzoek. Dat gebeurde op 30 maart, in de workshop ICT-infrastructuur voor Roadmapprojecten bij SURFsara in Amsterdam.

 • Ruim 20.000 SURFdrive-gebruikers bij 48 instellingen

  Nieuws - Het aantal gebruikers van de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive blijft toenemen. Op dit moment zijn er meer dan 20.000 gebruikers. Robert Al van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is de 20.000e gebruiker.

 • Statusupdate SURFsara-systemen

  Nieuws - Op donderdag 30 juni is om 14.30h een probleem opgetreden met de hardware en software van een firewall van SURFsara.

 • SURF Jaaroverzicht 2015: terugblik in een nieuw jasje

  Nieuws - In het online SURF Jaaroverzicht krijg je een terugblik op 2015, met veel beeld, video’s en links naar relevante publicaties en interviews. Het jaaroverzicht geeft een indruk van de activiteiten die plaatsvonden in 2015, en de resultaten die we als SURF samen met de instellingen hebben behaald.

 • Case study: 20% energiebesparing dankzij simpele truc

  Nieuws - Met Demand Based Switching zet een processor bij beperkt gebruik automatisch de kloksnelheid omlaag. Hierdoor bespaar je stroom, zonder dat het impact heeft op de performance. Diederik de Graaf deed onderzoek naar de servers van SURFdrive en ontdekte dat het energieverbruik omlaag kan met ongeveer 20%.