Office 365 Regiedienst: werken in de public cloud met Office 365

Wil je ook in de public cloud werken met Microsoft Office 365? Of werk je daar al mee? Onze Office 365 Regiedienst geeft je advies op maat over hoe jij het beste met Office 365 werkt. Vanaf beslisfase voor implementatie van Office 365, gebruik of exit.

Oudere man met jonge man achter een computer in bibliotheek

Werken in de public cloud brengt uitdagingen met zich mee. Wij ondersteunen je graag bij die uitdagingen, ook op het gebied van Office 365. Onze Office 365 Regiedienst biedt je diensten aan voor verschillende fases:

 • je overweegt Office 365 in te zetten
 • je voert een Office 365-implementatietraject uit
 • je gebruikt Office 365 al enige tijd

Een sterk dienstenaanbod

In de Office 365-cyclus zitten verschillende fases: de beslis-, architectuur-, planning-, implementatie-, beheer- of exitfase. Per fase bieden we je richting en ondersteuning aan. Voor onze Office 365 Regiedienst hebben we volgende diensten ontwikkeld:

 • Office 365 Cookbook

  We beschrijven hierin een standaardaanpak voor architectuur, implementatie en beheer van Office 365. En een eventuele “exit” uit Office 365. De inhoud is samen met jullie opgesteld met de hulp van externe specialisten. De inhoud werken we steeds bij met nieuwe inzichten en ontwikkelingen.
 • Office 365 Consult

  Een externe deskundige voert het consult uit. Eerst krijg je een Skype-overleg (scoping call). Hierin bepaal je samen op welke gebieden advies nodig is. Hierna volgt een halve dag advies op locatie. Deze dienst voeren we samen met 2AT uit.
 • Office 365 Kennisdelingssessies

  Tijdens deze bijeenkomsten wissel je kennis en ervaringen over Office 365 uit met andere instellingen. We geven je voor de bijeenkomt door welke thema’s we behandelen. Voor specialistische onderwerpen schakelen we deskundigen in. De bijeenkomsten organiseren wij samen met instellingen.
 • Workshop Office 365 Back-up, Restore en Archivering

  Deze workshop bestaat uit een halve dag presentatie en een halve dag “hands-on”. Winvision verzorgt de workshop op jouw eigen locatie.
 • Office 365 Exit Service (door 2AT en SURF)

  Wij voeren een jaarlijkse “exit test” uit op een SURF Office 365 test tenant met representatieve workloads. Het verslag dat we daarvan maken kun je bij ons opvragen. We sturen je het graag toe.

Office 365 Regiedienst afnemen

Neem je via ons deel aan de Microsoft overeenkomst? Dan kun je ook gebruik maken van onze Office 365 Regiedienst. Wil je meer weten? Neem dan met de License Desk Software & Cloud via software@surfmarket.nl

Best practice: hoe umc's Office 365 inzetten

Studenten - fotograaf Robert Lagendijk

De universitair medische centra (umc’s) gaan samen de cloud in met Office 365. De eerste stap is de gezamenlijke migratie naar Exchange en SharePoint Online in Office365. Dat levert meer continuïteit in de dienstverlening op, ontzorging van beheeractiviteiten en een aanzienlijke kostenbesparing.

Lees de best practice