Veilig digitaal toetsen

Digitaal toetsen bespaart je nakijktijd, maakt snelle analyse van de uitkomsten van (tussen)toetsen mogelijk en kan studenten van gerichte feedback voorzien. Als je serieus werk wilt maken van digitaal toetsen, bijvoorbeeld als je het voor een hele opleiding of instelling wilt invoeren, dan loop je tegen verschillende vraagstukken aan.

 

Een lege zaal waar digitaal getoetst wordt

Online proctoring

Hoe kun je online proctoring het beste inzetten bij toetsen op afstand? In 2021 speelt SURF in op acute vraagstukken rond de inzet en eventuele aanbesteding  van online proctoring. Daarnaast biedt SURF een whitepaper en een website voor studenten ter ondersteuning bij het maken van de keuze online proctoring in te zetten bij toetsen op afstand.

Whitepaper online proctoring: surveilleren op afstand

online proctoring

Heb je ondersteuning nodig bij het maken van de keuze online proctoring in te zetten bij toetsen op afstand? SURF publiceert naar aanleiding van de coronacrisis een update van de whitepaper online proctoring uit 2016.

Lees de whitepaper

Vragen en antwoorden over online proctoring

Iris Huis in t Veld - Privacyspecialist

Hoe werkt online proctoring, hoe raakt het je privacy en wat zijn je rechten? Wat zijn de feiten en de fabels? En wat zijn de zorgen? Bekijk de video en vind antwoorden op veelgestelde vragen over online proctoring.

Lees meer