Online training - Business Model Innovation

Innovatie is een sleutelbegrip in het hedendaagse MKB. Met de online training in Business Model Innovation ondersteunt de TU Delft MKB-ondernemers bij het vernieuwen van hun businesscase. De online cursus is gericht op de 300.000 MKB-bedrijven die in Europa actief zijn.

Stimuleringsregeling open leermaterialen

Instelling

TU Delft

Doel en doelgroep

MKB-bedrijven moeten voortdurend innoveren om concurrerend te blijven. Maar veel ondernemers missen de kennis om hun businessmodel te analyseren, te verbeteren of te vernieuwen. In de door de TU Delft ontwikkelde online training in Business Model Innovation krijgen MKB-ondernemers tools aangereikt waarmee ze gericht aan de vernieuwing van hun bedrijfsvoeringmodel kunnen werken. De deelnemers leren onder meer hoe ze een businessmodel kunnen ontwerpen, testen en implementeren. Ook worden ze vertrouwd gemaakt met ict-tools voor Business Model Innovation.

Resultaten

De training bestaat uit drie webinars en vijf online cursussen. Hierin komen onderwerpen ter sprake als de waarde van bedrijfsmodellen en het ontwerpen, testen en implementeren van een succesvol bedrijfsmodel. De cursussen zijn ondertiteld in vijf talen (Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans) en bevatten korte video’s met uitleg over de tools en voorbeelden van het gebruik ervan. Daarnaast bevatten ze onderwerpen waarover de deelnemers in discussiegroepen met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Ontwikkelde materialen

MOOC’s

Webinars

Tips

  • MKB’ers hebben vaak een volle agenda. Beperk de tijdsinvestering van de deelnemers daarom tot twee á vier uur per week.
  • Zorg voor `immediate value’: informatie of een reeks inzichten die direct meerwaarde oplevert  in de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Contactpersoon voor vragen

Mark de Reuver: g.a.dereuver@tudelft.nl

Stimuleringsregeling open en online onderwijs

Dit project heeft in 2015-2016 deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs.