Docenten, bibliotheekmedewerkers en andere professionals binnen het hoger onderwijs vertellen over hun ervaringen met het delen of hergebruiken van open leermaterialen. Mensen die geloven in het delen van kennis en gebruik maken van elkaars expertise. Die experimenteren om te kijken wat het oplevert en anderen willen inspireren.
Open leermaterialen in de praktijk: Erik Horsthuis
Kwaliteit van het onderwijs verbeteren is voor Erik Horsthuis, docent Bedrijfseconomie van Saxion hogescholen, dé reden om onderwijs te delen.
"Wie goed doet, goed ontmoet. Door onderwijs met elkaar te delen gaat de kwaliteit van het onderwijs omhoog. Je krijgt er dus echt iets voor terug. Samen met collega’s ontwikkelde ik een MOOC over Business Analytics die opgedeeld is in vijf casussen waarin studenten praktisch aan de slag gaan met fictieve data van gerenommeerde bedrijven zoals KLM of het Medisch Spectrum Twente. Studenten zijn enorm enthousiast en docenten van andere instellingen ook, zij (her)gebruiken de casussen in hun onderwijs. Ik kan alleen maar aanraden om dit ook te doen, je zult echt merken wat het voor je onderwijs doet wanneer je open gaat delen en hergebruiken."
Open Online Cursus Business Analytics
Saxion maakte een open en online cursus waarin studenten en financieel professionals worden bijgeschoold in het analyseren en interpreteren van data: een vaardigheid die in de beroepspraktijk snel aan belang wint. Deze cursus is primair bedoeld voor studenten Accountancy en Bedrijfseconomie. Het project is onderdeel van de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs, binnen de pijler Open leermaterialen.