Vlootshow SURF Onderwijsdagen 2020

Tijdens de Vlootshow steken onderwijsinstellingen, het Versnellingsplan, leveranciers en SURF van wal met korte videopresentaties van 2 minuten. Laat je inspireren! De vlootshow is het podium waar je gave tools, projecten en praktijkvoorbeelden ontdekt.

OWD20 vlootshow - homepage

Organiseren

Het online overwijs goed organiseren is een kunst.

De digitale studentendenktank

Aleid de Jong (Universiteit Utrecht)

Hoe betrek je studenten bij onderwijs en onderwijsinnovatie? Dat is de vraag die wij onszelf stelden bij Educate-it: het onderwijsinnovatieprogramma van de Universiteit Utrecht. Onderwijs is ten slotte vóór de student. Het meenemen van het perspectief van studenten in het ontwerpen en vernieuwen van onderwijs vinden wij daarom erg belangrijk. Om die reden heeft Educate-it een digitale studentendenktank ontwikkeld: een online trainingsprogramma waarin studenten input kunnen geven op onderwijsinnovatieprojecten binnen de eigen instelling. In ruil hiervoor kunnen zij nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Wil je meer weten over onze denktank? Neem dan contact met op via: a.y.dejong@uu.nl. Meer informatie


Academy voor IT-professionals in het onderwijs

Rijksuniversiteit Groningen, Wielinq

Om de constante vernieuwing in het onderwijs optimaal te ondersteunen moeten ondersteunende afdelingen ook vernieuwen. De IT-medewerker wordt steeds minder een specialist en ontwikkelt zich naar een IT-professional die samen met de faculteiten IT-projecten inricht en aanpakt. Deze veranderende rol en aanpak vraagt van de IT-medewerkers dat deze mee veranderen. De Wielinq Academy brengt ervaringen uit de markt van consultancy, veranderkunde, agile werken en projectmanagement samen met de praktijk van een IT-afdeling. De Academy verrijkt de competenties samenwerking, effectief communiceren en accountability van de IT-professionals. Met als resultaat een betere dienstverlening aan de faculteiten.


Aansluiting op de arbeidsmarkt

Versnellingszone Aansluiting arbeidsmarkt

Brenda Vos, projectleider bij de zone Aansluiting arbeidsmarkt van het Versnellingsplan, vertelt over het Framework Digital Skillsset dat de zone aan het ontwikkelen is. Door de coronacrisis is dit alleen maar nóg belangrijker geworden, want de digitale vaardigheden van afgestudeerden kunnen beter en zijn zeker nu hard nodig. Meer informatie


Multidisciplinair professionaliseren

HAN

Op de HAN pakken we professionalisering op het gebied van onderwijsinnovatie met ict aan in een multidisciplinair
team van onderzoekers, adviseurs en onderwijskundigen. In dit filmpje vertellen we waarom we dit zo doen, hoe we dit als team aanpakken, welke stappen we nemen en al genomen hebben en wat we de HAN uiteindelijk willen gaan bieden.