Over Jet de Ranitz

Jet de Ranitz is in mei 2020 gestart als voorzitter van de raad van bestuur. In deze rol vervult zij tevens de functie van CEO. 

Zij volgde daarmee Erik Fledderus op, die binnen het SURF-bestuur sinds 2015 de rol van voorzitter bekleedde. Jet was daarvoor werkzaam als voorzitter College van Bestuur bij Hogeschool Inholland en heeft ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van onderwijs, onderzoek en cultuur.    

Portret Jet de Ranitz

Over haar overstap naar SURF zei Jet destijds:

“De onderwijs- en onderzoeksagenda waarmee we in Nederland de digitale transformatie willen versnellen, is uitdagend en urgent. Ik was daar vanuit Inholland al nauw bij betrokken en wil er nu graag met SURF aan bijdragen dat we onze ambitie verwezenlijken. SURF speelt een cruciale rol; van basale IT-infrastructuur tot het ondersteunen van hightech innovatie bij onze leden. Ik zet hier graag mijn schouders onder.”

 

Doede Vierstra, destijds ad interim-voorzitter van de RvC bij SURF,  over de benoeming van Jet:

“De RvC is van mening dat in de persoon van Jet de Ranitz iemand gevonden is die de medewerkers en leden van SURF kan inspireren en verbinden. Wij zijn ervan overtuigd dat Jet als ‘gezicht’ van SURF vertrouwen en draagvlak zal weten te creëren bij de diverse stakeholders van SURF: de medewerkers, onze leden en bij de politiek.”