Jasper Distelbrink, adviseur hogescholen bij SURF

Bij SURF is hij altijd actief geweest in het relatiemanagement met de instellingen. Zijn huidige functie is adviseur hogescholen. “Ik kies nog altijd met volle overtuiging voor SURF. Ik zie nergens anders een organisatie met deze unieke combinatie van factoren.”

Representatieve functie

“Ik onderhoud de contacten met alle hogescholen over alles wat de SURF-organisatie aangaat. Ik vertegenwoordig SURF bij de instellingen, maar tegelijkertijd vertegenwoordig ik de instellingen binnen SURF. Mijn rol is vooral adviserend en verwijzend. Dat betekent dat ik goed op de hoogte moet zijn van wat er allemaal speelt. Ik kom daarom veel bij de hogescholen over de vloer om in gesprek te gaan en informatie op te halen. Persoonlijk contact is daarbij essentieel. Ik spreek vooral met de ict-directeuren en CIO’s, maar ontmoet ook veel andere contactpersonen bij bijeenkomsten die we organiseren.”

Jasper Distelbrink SURF medewerker

Van verveling is geen sprake

“Inmiddels ben ik al jaren in dienst bij SURF en het verveelt geen moment. SURF is een organisatie die altijd in ontwikkeling is, en mijn functie ontwikkelt mee. Toen ik er net werkte, was het echt pionieren in de begintijd van het publieke internet. Dat was destijds ook de reden waarom ik bij SURF wilde werken. Ik bezocht als student een congres van SURF en werd meteen gegrepen door wat SURF vertegenwoordigde: professionaliteit en inhoud.”

Werken bij een unieke organisatie

“Die ontwikkeling vanuit de beginfase naar waar we nu staan heb ik bewust meegemaakt en ik heb altijd veel geleerd in de uitvoering van mijn werk. Dat is voor mij heel natuurlijk gegaan, en mijn rol daarin is dan ook natuurlijk meegegroeid. Zolang dat zo is, blijft het werk ook interessant. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik bij een unieke organisatie werk. En daar kies ik vol overtuiging voor. Natuurlijk kijk ik ook wel eens om me heen, maar ik zie gewoon geen andere organisatie die deze unieke combinatie van factoren heeft.”

Respect voor je professionaliteit

“Door de informele sfeer en de open werkomgeving is het makkelijk schakelen met collega’s. Wat ik hier vooral erg waardeer is de vrijheid die je krijgt om jezelf te ontwikkelen, en om je werk te doen zoals jij dat goed vindt. Je wordt echt gezien en behandeld als professional. Dat is overal in de organisatie zo en dat werkt heel fijn. Ook het eigenzinnige van SURF vind ik leuk. Afwijkende meningen zijn welkom en een goede discussie gaat niemand uit de weg."

Jasper Distelbrink SURF medewerker 2