Natalie Danezi, Grid & Cloud Services Advisor bij SURF

Natalie Danezi werkt sinds eind 2012 bij SURF als Grid & Cloud Services Advisor. "Teamwork is essentieel voor wat wij doen. Als je de hele dag in je eentje achter de computer wilt zitten, is SURF geen geschikte werkplek."

Oplossingen vinden voor wetenschappelijke problemen

"Mijn werk bestaat erin onderzoekers ondersteuning te bieden bij het oplossen van wetenschappelijke problemen met behulp van e-infrastructuren. Ik help ze workloads in te dienen die honderdduizenden core-uren en een groot aantal terabytes aan data omvatten. Ook help ik ze hun eigen HPC-systeem te bouwen met behulp van virtualisatietechnieken. Ik vertaal functionele vereisten in technische implementatie en ontwikkel algoritmen voor het oplossen van problemen in verband met grootschalige simulatie en data-analyse. Tegelijkertijd ben ik verantwoordelijk voor een efficiënt gebruik van onze HPC-systemen en de beschikbaarheid van resources. Als gebruikers enthousiast zijn en de infrastructuren op grote schaal weten te gebruiken, vervult me dat met trots."

Werk en kennis delen

"Ik breng universiteiten, academische ziekenhuizen en spin-offbedrijven ook de basisconcepten, tools en beste praktijken met betrekking tot HPC-systemen bij. Ik test innovatieve technologieën en bespreek mijn werk tijdens conferenties en in technische blogberichten of toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Ook ben ik betrokken bij diverse nationale en internationale projecten. Met mijn achtergrond in computerwetenschap en gedistribueerde systemen is SURF de ideale plek voor mij om een bijdrage te leveren aan het oplossen van reële problemen op het gebied van biowetenschappen, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, astronomie, techniek en diverse andere disciplines."

Natalie Danezi SURF medewerker

Samenwerking en innovatie

"SURF stimuleert eigen initiatief en is een geweldige plek als je wilt werken met de meest geavanceerde technologieën en je je ideeën verder wilt ontwikkelen om de bestaande mogelijkheden samen met bevlogen collega's uit te breiden. De mensen bij SURF leveren topprestaties af in het kader van gezamenlijke innovatieprojecten. Ook werken we nauw met onderzoekers samen. Het is bijzonder inspirerend ze te helpen hun wetenschappelijke doelen te realiseren en daarbij ook iets mee te krijgen van hun wetenschappelijke werk."

Menselijk en informeel werkklimaat

"De behoefte van onze gebruikers aan grootschalige berekeningen en dataverwerking stelt ons bijna dagelijks voor nieuwe uitdagingen, zowel bij nieuwe als bij lopende projecten. Om die problemen het hoofd te bieden, heb ik veel contact met gebruikers, maar ik brainstorm ook iedere dag met collega's over manieren om onze systemen en diensten te optimaliseren. Teamwork is essentieel voor wat wij doen. Het is cruciaal voor het leveren van hoogwaardige diensten en het waarborgen van een hoog prestatie- en beschikbaarheidsniveau van onze systemen. Als je de hele dag in je eentje achter de computer wilt zitten, is SURF geen geschikte werkplek. We gaan heel informeel en vriendelijk met elkaar om. Zo helpen we elkaar en delen we kennis. Even met collega's bijpraten bij de koffieautomaat kan zo inspirerend zijn!"

Natalie Danezi SURF medewerker 2