Vacatures bij SURF

Op deze pagina vind je onze openstaande vacatures.

Amsterdam

 • Vacature Wetenschappelijk programmeur voor Data Preservation Services

  Ben jij een ontwikkelaar met interesse in de Ops kant van DevOps? Wil je bijdragen aan het operationaliseren van softwarecomponenten, van wilde conceptuele ideeën tot uitgerolde stabiele omgevingen? Wil je deze vaardigheden inzetten om nationale en internationale wetenschappelijke gemeenschappen te ondersteunen en wetenschappelijk onderzoek toekomstbestendig te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 • Vacature Specialist Engineer

  Als specialist engineer netwerken ben je de spil in de aanwezige techniek voor de interne organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en zorgt voor technische oplossingen. Je ondersteunt de collega’s in de organisatie en specialisten in je team.
 • Vacature Technical Consultant voor onze Data Processing Services

  Ben jij iemand die graag werkt met state-of-the-art informatica, maar ook met mensen? Klinkt een job gericht op innovatieve technologieën en dienstenontwikkeling je interessant in de oren? Word je er enthousiast van om echt een verschil te maken voor wetenschappers en bij te dragen aan hun impact op de maatschappij?
 • Vacature (Junior) Specialist / DevOps Engineer

  Wij zoeken voor ons Distributed Data Processing team een (Junior) Specialist / DevOps engineer met kennis van Linux- en Cloud-technologie en affiniteit met complexe computer- en dataprocessingsystemen.
 • Stage opdracht High Performance Data Opslag

  SURF is op zoek naar een stagiaire die enthousiast is over de nieuwste technologieën op het gebied van high performance dataopslag. Voor onderzoek worden grote hoeveelheden data verwerkt. Dit varieert van enkele GigaBytes tot honderden TerraBytes of zelfs PetaBytes per onderzoek. Bij grote datasets is de snelheid van data transfer van belang net als de manier waarop de data wordt geraadpleegd. Het data access patroon kan voor AI en Deeplearning anders zijn dan bijvoorbeeld voor het sequensen van DNA. Wanneer werkt welke opslag methode het beste? Wij bieden een unieke, interessante en dynamische werkomgeving waar de verbinding tussen wetenschap, ICT en maatschappij centraal staat.

Utrecht

 • Vacature stage Quantum Computing

  Ben je op zoek naar een stage in Quantum Computing waarbij je samen met SURF en TU Delft werkt aan innovatieve verkenningen, zonder dat de uitkomst zeker is? En waar je misschien op een briljant idee stuit, of juist ontdekt dat we op het verkeerde spoor zitten? Reageer dan snel!
 • Vacature Project Management Officer

  We zijn op zoek naar een Project Management Officer (PMO) die ons team Office Management & Project Office komt versterken. Krijg jij er energie van om in een spilfunctie bij een mooie organisatie te werken en collega’s te ondersteunen bij processen, projecten en programma’s? Dan is dit de functie voor jou!
 • Vacature Managementassistent

  We zijn op zoek naar een Managementassistent die ons team Office Management & Project Office komt versterken. Krijg jij er energie van om in een spilfunctie bij een mooie organisatie te werken en collega’s te ondersteunen bij processen, projecten en programma’s? Dan is dit de functie voor jou!
 • Vacature Management & Recruitmentassistent

  We zijn op zoek naar een Management recruitmentassistent die ons team Office Management & Project Office komt versterken. Ben jij een ervaren managementassistent en heb jij ook ervaring en affiniteit met recruitment werkzaamheden? Dan is dit de functie voor jou!
 • Vacature Productmanager SURFaudit

  Wil jij onderwijs en onderzoek weerbaar maken tegen cyberdreigingen? Heb je ruime ervaring met normen, toetsingskaders en audits ten aanzien van informatiebeveiliging? Weet jij alles van risicomanagement? Kun je cyberdreigingen gestructureerd in kaart brengen? En ben je gemotiveerd bij te dragen aan de ontwikkeling hiervan ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland?
 • Vacature Productmanager digitale (open) leermaterialen

  Vertaal jij graag uitdagingen in het onderwijs naar nieuwe en innovatieve diensten? Wil jij dat het onderwijs gebruik kan maken van alle mogelijkheden die digitalisering biedt? Overtuig jij graag anderen om gebruik te gaan maken van nieuwe diensten? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!
 • Vacature Technisch Product Manager SURFeduhub

  Ben jij een enthousiaste technisch specialist die wil bijdragen aan het (door)ontwikkelen van innovatieve ICT-diensten voor het hoger onderwijs? Vind jij het leuk om nieuwe technologieën te verkennen en in te zetten? En lijkt je het kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar opzetten en beheren van complexe ICT-infrastructuren een interessante uitdaging? Reageer dan snel!
 • Vacature Product Manager Security Expertise Centrum/SURFaudit

  Wil jij onderwijs en onderzoek weerbaar maken tegen cyberdreigingen? Weet jij alles van risicomanagement? Ben je enthousiast om hiervoor gemaakt beleid praktisch uit te werken? Vind jij dat cyberveiligheid en informatiebeveiliging geen abracadabra hoeft te zijn en kun je dat vertalen naar heldere communicatie? Wij zoeken een productmanager voor onze diensten Security Expertise Centrum en SURFaudit.
 • Productmanager SURFsoc/SURFcert

  Wil jij onderwijs en onderzoek weerbaar maken tegen cyberdreigingen? Wil je instellingen helpen om cyberdreigingen tijdig te detecteren en mitigeren? En vind je het belangrijk dat instellingen die slachtoffer worden van een cyberaanval snel en adequaat worden geholpen? Dan ben jij de productmanager die wij zoeken!
 • Vacature Adviseur quantum internet

  Heb je kennis van quantumcomputing-technologie? Ben je bekend met quantumcommunicatie? En wil jij jouw kennis inzetten om wetenschappelijk onderzoek en ontdekkingen vooruit te helpen? Dan gaan we graag met je in gesprek!
 • Vacature Quantumcomputing adviseur

  Heb je kennis van quantumcomputing-technologie? Ben je bekend met wetenschappelijke computerworkflows, algoritmen en toepassingen? En wil je met die kennis bijdragen aan state of art ICT-infrastructuur voor onderzoek & onderwijs? Dan gaan we graag met je in gesprek!
 • Vacature Product Manager Internet of things

  Wil jij onderwijs en onderzoek slimmer maken met IoT-technologie? Sta jij sterk in je schoenen als eigenaar van een dienst of in de rol van product owner bij dienst- en softwareontwikkeling? Overtuig jij graag anderen om gebruik te gaan maken van nieuwe diensten? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!
 • Vacature Expert HPC Applicaties

  Heb jij kennis van het nationale en internationale High Performance Computing (HPC) landschap? Ben jij bekend met de wetenschappelijke toepassingen, applicatie-performance, CPUs en GPUs, toepassing van AI-technieken? Heb jij een relevant netwerk van onderzoekers, gebruikers en beleidsmakers op het gebied van scientific computing? Wil jij je kennis inzetten om ervoor te zorgen dat onze gebruikers toegang blijven houden tot de juiste technologie en de juiste applicaties? Reageer dan snel!
 • Vacature Coördinator Security Operations Center

  Als SOC coördinator zorg je voor een nieuw te vormen intern SOC (Security Operations Center) van SURF, dat onderdeel is van Internal Services Operational Support. Je zorgt voor het functioneel aansturen van het SOC team, helpt de informatieveiligheid bewaken en zorgt voor coördinatie en adequaat oplossen van informatiebeveiligingsincidenten
 • Vacature privacy officer

  Ben jij een privacy officer die wil bijdragen aan privacyvriendelijke innovatieve ICT-dienstverlening ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland? Lees dan zeker verder want SURF is op zoek naar een privacy officer!
 • Vacature Contract Jurist

  Ben jij een jurist die wil bijdragen aan innovatieve ict-dienstverlening ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland? Lees dan zeker verder, want SURF is op zoek naar een jurist met uiteenlopende ervaring en expertise binnen de ict-sector.