Vacatures bij SURF

Op deze pagina vind je onze openstaande vacatures.

Amsterdam

 • Vacature Technisch Community Manager Research

  Heb jij kennis van het academische onderzoek dat verricht wordt op het gebied van fundamentele wetenschappen, in het bijzonder in de disciplines astronomie en hoge energie fysica? Ben jij bekend met de wetenschappelijke applicaties en de uitdagingen die deze onderzoek domeinen hebben op het gebied van het efficiënt gebruiken van de ICT-infrastructuur? Heb jij een groot netwerk van onderzoekers, gebruikers en beleidsmakers op dit terrein, niet alleen nationaal maar zo mogelijk ook internationaal? Wil jij je kennis inzetten om ervoor te zorgen dat de gebruikers uit deze disciplines toegang blijven houden tot de juiste technologie en de juiste applicaties? Reageer dan snel!
 • Vacature Netwerk Engineer

  Als specialist engineer netwerken ben je de spil in de aanwezige techniek voor de interne organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en zorgt voor technische oplossingen. Je ondersteunt de collega’s in de organisatie en specialisten in je team.
 • Vacature Helpdesk Medewerker

  Als eerstelijns Helpdesk Medewerker ben je, als visitekaartje van de organisatie, het eerste aanspreekpunt voor klanten met een vraag of probleem aan onze ICT-infrastructuur. In deze uitdagende en afwisselende functie ondersteun je eindgebruikers van de SURF research voorzieningen, van bijvoorbeeld de supercomputers maar ook onze cloud oplossing.
  Het kan best zijn dat je op een gegeven moment met 5 verschillende problemen tegelijk bezig bent. Hoe behoud je het overzicht en hoe stel je prioriteiten? Dankzij jouw sterk organisatorisch vermogen lukt dat jou uitstekend!
 • Stage opdracht High Performance Data Opslag

  SURF is op zoek naar een stagiaire die enthousiast is over de nieuwste technologieën op het gebied van high performance dataopslag. Voor onderzoek worden grote hoeveelheden data verwerkt. Dit varieert van enkele GigaBytes tot honderden TerraBytes of zelfs PetaBytes per onderzoek. Bij grote datasets is de snelheid van data transfer van belang net als de manier waarop de data wordt geraadpleegd. Het data access patroon kan voor AI en Deeplearning anders zijn dan bijvoorbeeld voor het sequensen van DNA. Wanneer werkt welke opslag methode het beste? Wij bieden een unieke, interessante en dynamische werkomgeving waar de verbinding tussen wetenschap, ICT en maatschappij centraal staat.
 • Vacature DevOps Engineer

  SURF is op zoek naar een DevOps Engineer die enthousiast is over de nieuwste technologieën op het gebied van Infrastructure as Code, Containers en Cloud Technologies. Wij bieden een unieke, interessante en dynamische werkomgeving waar de verbinding tussen wetenschap, ict en maatschappij centraal staat.

Utrecht

 • Vacature Expert HPC Applicaties

  Heb jij kennis van het nationale en internationale High Performance Computing (HPC) landschap? Ben jij bekend met de wetenschappelijke toepassingen, applicatie-performance, CPUs en GPUs, toepassing van AI-technieken? Heb jij een relevant netwerk van onderzoekers, gebruikers en beleidsmakers op het gebied van scientific computing? Wil jij je kennis inzetten om ervoor te zorgen dat onze gebruikers toegang blijven houden tot de juiste technologie en de juiste applicaties? Reageer dan snel!
 • Vacature communicatiemedewerker bij het Versnellingsplan

  Wil je bijdragen aan het verbeteren van het hoger onderwijs en heb je ervaring met communicatie, ben je een organisatietalent en werk je graag aan de ontwikkeling van content? Dan ben jij de communicatiemedewerker die we bij het Versnellingsplan zoeken.
 • Vacature Coördinator Startup in Residence EdTech

  Wil jij verantwoordelijk zijn voor een nieuw programma dat vraagstukken vanuit het hoger onderwijs verbindt aan innovatieve EdTech startups? Wij zoeken een enthousiaste en energieke coördinator met een bewezen track-record in het hoger onderwijs én ervaring met innovatie en/of ondernemerschap. Ben jij degene die wij zoeken? Solliciteer dan op de functie Coördinator Startup in Residence EdTech bij het Versnellingsplan.
 • Vacature Product Owner Security Expertise Centrum SURF

  Wil jij onderwijs en onderzoek weerbaar maken tegen cyberdreigingen? Ben je enthousiast om hiervoor beleid te maken én dit praktisch uit te werken? Vind jij dat cyberveiligheid geen abracadabra hoeft te zijn en kun je dat vertalen naar heldere communicatie?
 • Vacature Coördinator Security Operations Center

  Als SOC coördinator zorg je voor een nieuw te vormen intern SOC (Security Operations Center) van SURF, dat onderdeel is van Internal Services Operational Support. Je zorgt voor het functioneel aansturen van het SOC team, helpt de informatieveiligheid bewaken en zorgt voor coördinatie en adequaat oplossen van informatiebeveiligingsincidenten
 • Vacature privacy officer

  Ben jij een privacy officer die wil bijdragen aan privacyvriendelijke innovatieve ict-dienstverlening ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland? Lees dan zeker verder want SURF is op zoek naar twee privacy officers!
 • Vacature Jurist

  Ben jij een jurist die wil bijdragen aan innovatieve ict-dienstverlening ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland? Lees dan zeker verder, want SURF is op zoek naar twee juristen met uiteenlopende ervaring en expertise binnen de ict-sector.
 • Vacature Netwerk Specialist

  Voor de functie Netwerk Engineer zijn we op zoek naar een netwerkspecialist die enthousiast wordt van de complexe onderdelen van netwerkbeheer en het continue verbeteren van de engineering van het SURF core netwerk.